Gravida cu coronavirus a nascut in timp ce era in coma indusa. Si-a vazut bebelusul la 5 zile dupa ce l-a adus pe lume | Demamici.ro

Gravida cu coronavirus a nascut in timp ce era in coma indusa. Si-a vazut bebelusul la 5 zile dupa ce l-a adus pe lume. O gravida cu coronavirus a ajuns de urgenta pe mainile medicilor in timp ce se afla in saptamana 34 de sarcina.

Angela Primachenko, de profesie medic specializat pe afectiuni respiratorii, ar fi trebuit in mod normal sa isi petreaca zilele alaturi de colegii ei de breasla, in spital, tratand pacientii infectati cu coronavirus.

Sarcina a trimis-o, in schimb, acasa, chiar in luna februarie, cu putin timp inainte ca epidemia COVID-19 sa se transforme in pandemie.

La 8 zile de la plecarea ei in concediu de maternitate, Angela s-a reintors la spital, insa de data aceasta pe targa. Era infectata cu noul coronavirus. Gravida de 27 de ani, insarcinata in 34 de saptamani se lupta de cateva zile cu simptomele bolii COVID-19. Starea i se agrava de la un moment la altul, iar doctorii au sfatuit-o sa accepte sa intre in coma indusa.

Angela Primachenko a ascultat sfatul medicilor. Cand s-a trezit, burtica de gravida nu mai era, iar bebelusul ei sarbatorea deja 5 zile de viata. 10 zile a stat Angela in coma indusa, relateaza CNN.

Vezi si: O mamica se teme pentru viata sotului si a fetitei de 3 luni, depistati pozitiv: „Mi-e frica!” | Demamici.ro

Gravida cu coronavirus a nascut in timp ce era in coma indusa

Angela Primachenko: „A fost ceva incredibil din punct de vedere emotional. A fost o nebunie sa incerc sa inteleg ce s-a intamplat in ultimele 10 zile din viata mea. Era ca si cum trebuia sa asamblez niste bucati de puzzle pentru a recrea firul vietii.”

Aflata in stare critica, viitoarea mamica nu doar ca a reusit sa supravietuiasca, ci si-a adus pe lume si bebelusul.

Vezi si: Exista speranta. La nici doua luni de viata, doi bebelusi au invins coronavirusul | Demamici.ro

Angela, diagnosticata cu coronavirus, si-a adus pe lume bebelusul in timp ce se afla in coma

Angela Primachenko: „Fiind un specialist in boli respiratorii sau un simplu om, am realizat ca in felul in care respiram nu puteam sa supravietuiesc.”

Pe 26 martie, Primachenko a fost internata. Dupa 3 zile a fost intubata si ventilata mecanic. La data de 1 aprilie, Angela Primachenko a nascut cel de-al doilea ei copil, o fetita perfect sanatoasa care a primit numele Ava. Pe data de 6 aprilie, Angela si-a revenit si a putut sa respire singura.

„A fost cu adevarat un miracol tot ce s-a intamplat”, a povestit sora geamana a Angelei, care a fost alaturi de Angela in toata aceasta grea incercare.

„Angela mi-a povestit momentul in care s-a trezit, s-a uitat din instinct prima data spre burtica ei, iar burtica… nu mai era. Prima data s-a speriat, dar medicii si asistentele i-au facut semn cat sa ii dea de inteles ca „e fetita” si i-au mai spus ca micuta este perfect sanatoasa”, a mai povestit Luiten, sora geamana a Angelei.

Angela Primachenko a fost externata dupa 17 zile petrecute in spital, vindecata de coronavirus. Fetita ei, Ava, a ramas in continuare pe mainile medicilor, care vor stabili momentul in care fetita se afla in afara oricarui risc. Rezultatul testului pentru coronavirus a iesit negativ, insa mamica nu o poate vedea pana cand nu ii ies 2 teste consecutive negative.

Desi inca nu a apucat sa isi tina fetita in brate, Angela este recunoscatoare ca a reusit sa treaca cu bine, alaturi de fetita ei Ava, de acest moment critic.

Vezi si: Sarcina in vremea pandemiei. Simona Gherghe, interviu cu Dr. Mona Zvanca! Specialistul in morfologie fetala a raspuns la intrebari VIDEO | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni