Ghiozdanele prea grele, un pericol pentru sanatatea copiilor. Parerea medicului VIDEO| Demamici.ro

Pentru unii elevi educatia a ajuns o povara, la propriu. Din cauza numarului mare de manuale si caiete pe care copiii trebuie sa le aiba la ore, ghiozdanul cantareste mai mult decat o plasa de cumparaturi. Pentru ca celor mici le este greu sa-l care, parintii le cumpara trolere.

Asa se face ca de dimineata, in curtea scolii te simti ca intr-un aeroport. Zeci de elevi trag dupa ei ghiozdane cu rotile, incarcate pana la refuz. De teama ca nu cumva greutatea sa le deformeze postura corpului, copiii prefera trolerul in locul ghiozdanului traditional.

Teodora este deja la gimnaziu si recunoaste ca i-ar fi greu sa care zilnic ghiozdanul in spate.

„Cand l-am cantarit ultima data avea in jur de 8 kg. Mi-am mai lasat din caiete in banca”, a declarat fetita pentru Stirile Kanal D.

Din ce in ce mai multi elevi apeleaza zilnic la rucsacul pe rotile pentru ca este mult mai simplu de carat. In ciuda ingrijorarii parintilor, nu ghiozdanul clasic este de vina, ci doar greutatea lui, spun medicii.

„Poate determina contractura musculara daca este un ghiozdan prea greu, daca este un ghiozdan care depaseste 10% din greutatea corpului. Un ghiozdan purtat asimetric, adica pe un singur umar poate accentua o curbura scoliotica deja instalata, mai ales daca nu se aplica tratamentul corect”, a declarat Alexandru Ulici, medic primar ortopedie pediatrica.

Citeste si:

ELENA ISI TRATEAZA FETITA BOLNAVA DE AUTISM CU AJUTORUL DELFINILOR: “A INCEPUT SA-MI SPUNA MAMA!” | DEMAMICI.RO

UN BATRAN SI-A DONAT TOTI BANII STRANSI UNUI SPITAL PENTRU A SE CUMPARA INCUBATOARE PENTRU BEBELUSI VIDEO | DEMAMICI.RO

POVESTEA BEBELUSILOR BOLNAVI, ABANDONATI IN SECTIA DE TERAPIE INTENSIVA LA MARIE CURIE. O IMBRATISARE SAU O MANGAIERE INSEAMNA TOTUL PENTRU EI. SI TU LE POTI OFERI IUBIRE, AFLA CUM

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni