Gemene siameze, separate cu succes după o operație de 10 ore: „Acum se uită una la cealaltă și își zâmbesc!” | Demamici.ro

Două fetițe au venit pe lume lipite una de cealaltă și și-au petrecut mare parte din primul lor an de viață așa. Surorile siameze Addison și Lilianna Altobelli pot duce acum o viață perfect normală, mulțumită eforturilor medicilor care le-au oferit această șansă: de a putea trăi o viață independentă.

După o operație care a durat 10 ore și la care au participat 24 de medici și specialiști, micuțele au putut fi separate, fără ca sănătatea lor să fie afectată. Mama siamezelor a aflat adevărul despre fetițele ei în urma unei ecografii. Maggie Altobelli era însărcinată în săptămâna 20, atunci când avea să afle nu doar că ea și soțul ei vor deveni părinți de gemene, dar și că vor avea gemene siameze.

Gemene siameze, separate cu succes după o operație de 10 ore

„Încercam să aflăm sexul unuia din bebeluși, atunci când ne-am dat seama că situația e mai complicată decât pare”, își aduce aminte mama fetei. Din fericire, surorile siameze erau unite la nivelul diafragmei și al ficatului și fiecare avea inima ei. Acest lucru le făcea candidatele perfecte pentru o operație de separare.

„Ficatul pe care îl împărțeau era suficient de mare încât să poată fi realizată separarea”.

Fetițele s-au născut prin cezariană, iar apoi medicii au început să pregătească bebelușii pentru operația complicată de separare care avea să urmeze. Surorile și-au petrecut primele 10 luni de viață în spital, la terapie intensivă. În tot acest timp, echipa de medici a realizat un model de ficat 3D, pe care au exersat separarea fetelor și au făcut măsurători să se asigure că există suficientă piele pentru a acoperi zona pieptului și a abdomenului, după separare.

Gemene siameze, separate cu succes. „Acum se uită una la cealaltă și își zâmbesc!”

Cu o săptămână înainte să fie operate, Maggie a scris o scrisoare emoționantă fetelor sale:

„În tot acest timp de când ați venit pe lume, eu și tatăl vostru am asistat la ceva cu totul special: să fim părinții a două miracole. Iar acum că sunteți pe cale să deveniți două fetițe separate, este un sentiment copleșitor.

Vreau să știți că mă simt onorată că m-ați ales să vă fiu mamă. Sunteți remarcabile și mi-ați schimbat viața. Suntem atât de recunoscători lui Dumnezeu că ne-a condus pe această cale și vă va conduce și pe voi acolo unde trebuie să ajungeți”.

La data de 13 octombrie 2020, Addy și Lilu au fost separate cu succes.

„Să le văd acum, fiecare având trupușorul ei separat, e incredibil. Sunt atât de frumoase, iar trupurile lor sunt perfecte”, a mai declarat mama fetelor la externare.

În vârstă acum de 14 luni, surorile Addy și Lily au ajuns acasă, însă continuă să se recupereze. Fetițele sunt conectate la ventilatoare în continuare și sunt hrănite prin tub, iar în timp vor învăța să mânânce și să respire și singure. Deși nu mai sunt conectate fizic, conexiunea sufletească dintre ele două încă e intangibilă.

„Se uită una la cealaltă și apoi zâmbesc. De fiecare dată când stau aproape încep să întindă mâinile și să se atingă. Aceasta este călătoria noastră și e una specială din multe puncte de vedere”, a mai spus mama fetelor.

Vezi și: Momentul miraculos în care micuții gemeni prematuri se țin de mână în timp ce luptă să trăiască | Demamici.ro

Vezi și: O mamă a născut prematur un bebeluș supraviețuitor de doar 425 de grame: „Era cât un pachet de biscuiți” | Demamici.ro

Vezi și: Povestea lui David, al doilea prematur salvat datorită terapiei cu celule stem în Spitalul Regina Maria Băneasa. Băiețelul a împlinit un an și este sănătos | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni