Florentina s-a luptat cu boala ca să se poată întoarce la școală: „Dacă e să înveți, înveți și din ultima bancă, și din cel mai sărac sat” | Demamici.ro

Florentina s-a luptat cu boala ca să se poată întoarce la școală: „Dacă e să înveți, înveți și din ultima bancă, și din cel mai sărac sat”. Florentina este eleva eroină din Schitu Duca, județul Iași, pentru care dorința de a merge la școală s-a dovedit mai presus de boală.

Eleva provine dintr-o familie modestă, dar unită, dintr-unul din satele României, acolo unde copiii resimt greutățile vieții de la o vârstă mult prea fragedă.

Pentru Florentina, viața s-a schimbat complet la sfârșitul clasei I, atunci când medicii au diagnosticat-o cu o boală gravă.

Ceea ce vedeam eu prin spitale, copiii pe paturi, când veneam la două săptămâni nu îi mai găseam. Și mă așteptam și eu din moment în moment. Nu știu, cred că o minune a fost, ca ea să fie în ziua de azi așa cum este.”, povestește cu lacrimi în ochi mama fetei.

Viața s-a oprit în loc atunci pentru Florentina și familia ei.

„O perioadă de 2 ani cât am făcut tratament nu am mers la școală. Am reluat după cursurile. Îmi place când iau note mari, nu mă simt bine când iau o notă mică, așa că învăț, să nu fiu nevoită să accept și alte stări”, povestește astăzi copila cu un optimism ieșit din comun.

Florentina s-a luptat cu boala ca să se poată întoarce la școală. Cea mai mare dorință a ei este să învețe

Florentina mai are încă 6 frați și surori, care văd în ea un model. Familia locuiește într-o căsuță cu două camere din containere modulare. Casa în care au stat acum 7 ani, construită de străbunicii copiilor, s-a dărâmat. Nu și-au mai permis să investească niciun leu în gospodărie, în încercarea disperată de a salva viața Florentinei.

„S-a îmbolnăvit Florentina și o fundație ne-a ajutat cu modulele.”

Nimic nu a stat în calea Florentinei și a dorinței sale de a deveni „un om mare”.

„Dacă e să înveți, înveți și din ultima bancă, și din cel mai sărac sat, peste tot. Dacă îți dorești să înveți, să fii cineva”, mai spune ea.

Impresionat de cazul lor, preotul Dan Damaschin, cunoscut pentru campaniile caritabile desfășurate pentru copiii din Iași, le-a adus haine, rechizite, încălțăminte și produse de igienă.

Aproape 7850 de copii din familii nevoiașe din Iași vor primi săptămâna aceasta daruri înainte de începerea școlii, prin intermediul campaniei preotului Dan Damaschin.

„Cum să n-o iubești pe Florentina, cum să n-o iei alături de toți frații ei la mare, și cum să nu le oferi toate cele trebuincioase pentru școală?!

Mai mult decât atât, din 14 septembrie, Florentina va primi, alături de alți 80 de copii de excepție, o bursa integrală de studii în „Centrul de Excelență Damian și Cosma” al Bisericii noastre”, a spus preotul Damaschin despre ea.

Ajută un copil, prin intermediul preotului Dan Damaschin

Campaniile de ajutorare inițiate de prootul Dan Damaschin au adus numeroase zâmbete în rândul celor mici și mai puțin norocoși.

Preotul mai spune că toți care își doresc să ajute un copil o pot face și de la distanță, după cum urmează:

1. Alegeți un copil din listă, recomandăm în ordine sau la întâmplare, lăsând un comentariu la postare cu CODUL din dreptul copilului, iar noi vă trecem în dreptul celui ales.

2. De ce ați ales copilul? Ca să-l îmbrăcați și poate să-l hrăniți, desigur. Toate, cu 250 de lei (că asa e tradiția), 50 și ceva de Euro sau Lire, Dolari (americani sau canadieni), cu precizarea „PENTRU UN ZÂMBET SAU O ÎMBRĂȚIȘARE”.

3. Noi, fuguța la făbricuța cea adevărată iar, cât ai clipi din ochi, croim de toate – hăinuțe (încălțări, ciorăpei, pantaloni, bluziță, vestă, lenjerie), trusă de frumusețe (șampon, săpun, periuță și pasta de dinți, detergent) și adăugăm trăistuță cu merinde.

4. Deocamdată, pentru că am făcut comenzi cât… Cargo, iar facturile sunt facturi, sper să nu fie cu supărare, dar dăm prioritate celor ce vor să achiziționeze un pachet de la noi. Cât de curând, vom lansa o listă pentru cei ce doresc să facă shopping pentru sărmanii noștri, doar că, și de data aceasta, calitatea e bine să fie calitate și coșul complet. Pe de altă parte, ținând cont de taxele de transport și curierat, de adaosurile comerciale lipsite de bun simț, sunt convins că, cu bănuții dumneavoastră și cu mine ca negociator la poarta fabricii, am câștiga 3 zâmbete deodată, la același preț. Și n-ar fi păcat să nu fie așa?
AICI AVEȚI LISTA!!!!!
https://docs.google.com/spreadsheets/u/1/d/1kG1-eHzLAfiiHjrnW6AAHqltAy439onlZp0WH_8VnDM/edit#gid=0

Cum puteți dona?
1.Asociația ,,Glasul Vieții”
Cont: Banca Transilvania
RO64BTRLRONCRT00W8759401 (Lei)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (Euro)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (Lire)
Cod Swift BTRLRO 22

2. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);

3. Prin Paypal la următoarea adresă pr.dandamaschin@yahoo.com

4. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”, Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.

5. Pentru Western Union, RIA, avem rugămintea de a ne contacta pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil.

6. Din păcate la acest moment, nu putem primi donații prin Moneygram și Revolut!

Vezi si: Parintele Damaschin are grija de 4000 de copii. Un om cat o lume. VIDEO emotionant | Demamici.ro

Vezi si: Parintele Mihail, tata a peste 400 de copii, a infiat o fetita fara maini: „Acest copil e cerul pentru mine!” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

4 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

4 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

6 zile