Știri interne

Florentina, copila hrănită doar cu pufuleți în primii ani de viață, are 12 ani acum. Fetița a plâns când a aflat de trecutul ei | Demamici.ro

Florentina, copila hrănită doar cu pufuleți în primii ani de viață, are 12 ani acum. Fetița a plâns când a aflat de trecutul ei. Florentina, fetița din Vaslui hrănită doar cu pufuleți până la vârsta de 4 ani, a uimit o țară întreagă cu povestea ei. Fetița a crescut într-o familie disfuncțională și ajunsese la vârsta de 4 ani să fie malnutrită și să cântărească doar 5 kilograme.

Medicii de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași au rămas uluiți atunci când s-au ocupat de cazul ei. Trupul fragil al copilei, aflat aproape de stadiul de comă, cântărea cât un bebeluș, după ce părinții ei au hrănit-o numai cu pufuleți, cât să-i „amăgească” foamea.

Medicul care s-a ocupat de evoluția fetiței a decis să o adopte. An de an el i-a organizat ziua de naștere ca pentru propriul copil, devenind, astfel, noua familie a Florentinei.

Astăzi, Florentina este o fetiță de 12 ani perfect sănătoasă, cu zâmbetul pe buze și care se bucură de o copilărie normală, mulțumită noii sale familii.

„Nu ne-am gândit atunci să o adoptăm în mod cert – pur și simplu ne-am atașat de ea. Plimbările au fost multe și din ce în ce mai dese. Ea avea deficiențe de vorbire și trebuia preluată de un centru de plasament pentru copii cu handicap.

Din momentul în care am auzit că am putea să pierdem am luat hotărârea de a face ceva și am reușit asta prin plasamentul de urgență în vederea adoptării”, a povestit Dragoș Tudose, tatăl fetiței.

Florentina, copila hrănită doar cu pufuleți în primii ani de viață, are 12 ani . Și-a aflat povestea de viață de la părinții adoptivi: „Când s-a văzut, a început să plângă”

Actualii părinți ai Florentinei și-au dorit să o crească pe fetiță într-un mod cât mai armonios, atât din punct de vedere al sănătății fizice, cât și sănătății psihice. Nu au vrut să-i ascundă faptul că este adoptată, în schimb au așteptat momentul potrivit ca această discuție să aibă loc.

Nu în ultimul rând, povestea ei fiind atât de mediatizată, nu și-au dorit ca micuța lor să afle adevărul de pe Internet.

„Am avut aceste discuții, mai ales că, înainte să încheiem procesul de adopție, a trebuit să îi spunem că este adoptată, pentru că ne-au pus cei de la Protecția Copilului să facem asta. Am apelat la un psiholog și s-a făcut o povestioară pe care să o înțeleagă.

Dar, destul de recent, acum câteva luni, da, i-am arătat, pentru că trebuie să îi arătăm. Mai bine îi arătăm noi și îi spunem, îi povestim, decât să afle ea pe Internet.”, a mai povestit tatăl fetei.

Momentul nu a fost unul ușor, mai ales atunci când Florentina a aflat prin ce chinuiri a trecut în primii ani de viață și cum a ajuns, de fapt, în noua ei familie.

„A început să plângă… Când s-a văzut, a început să plângă, s-a liniștit, dar, da, a început să plângă destul de tare. Am luat-o în brațe, am ieșit în oraș numai noi doi cu ea.”, a mai dezvăluit Dragoș Tudose.

Din fericire, acum Florentina este un copil cu un viitor în față și o familie care o iubește și o îngrijește ca pe ochii din cap. Mai mult, cuplul care a adoptat-o pe fetița din Vaslui a devenit ulterior și părinți de gemeni, iar astfel Florentina se bucură și mai mult acum să facă parte dintr-o familie numeroasă și armonioasă.

Vezi și: Cum arată acum fetița care a fost hrănită ani de zile doar cu pufuleți și ceai. Florentina a împlinit 10 ani | Demamici.ro

Vezi si: Un asistent medical a adoptat un baietel bolnav, abandonat de parinti. I-a promis: „Daca deschizi ochii, te iau acasa!” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

3 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

4 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

5 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

5 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână