Știri interne

Fiica de 12 ani a părintelui Nicolae Dima, în comă după o banală durere de cap. Preotul Vasile Ioana: „Este în comă, pe aparate, în mâinile lui Dumnezeu!” | Demamici.ro

Fiica de 12 ani a părintelui Nicolae Dima, în comă după o banală durere de cap. Preotul Vasile Ioana: „Este în comă, pe aparate, în mâinile lui Dumnezeu!” Părintele Nicolae Dima, colegul de parohie al cunoscutului preot Vasile Ioana, trece prin momente dificile împreună cu familia lui. Fetița lui, Ecaterina Dima, în vârstă de 12 ani, a ajuns la spital în stare gravă, iar acum se află în comă.

Pentru părintele Nicolae Dima de la Biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, din București, viața s-a schimbat într-o clipită. A aflat peste noapte că fetița lui are grave probleme de sănătate și unicul avertisment a fost o banală durere de cap.

Au aflat la spital că fetița are o tumoare la cap, iar după alte câteva zile de la declanșarea durerii de cap, copila a intrat în comă.

Fiica de 12 ani a părintelui Nicolae Dima, în comă după o banală durere de cap

Părintele Vasile Ioana, extrem de apreciat atât de enoriași, dar și pentru cuvântările sale din mediul online, a vorbit în acest weekend despre încercarea grea de viață a colegului său.

„Până acum câteva ore, familia părintelui Nicolae Dima trăia normal, așa cum trăim noi toți în viața de zi cu zi. A apărut o durere de cap inexplicabilă. Părinții fetiței au făcut investigații, au mers la spital, au căutat soluții și au descoperit un necaz. Cu totul neașteptat, după două-trei zile de dureri de cap, s-a făcut RMN și s-a descoperit că fetița are o formațiune tumorală. Dar nu este doar atât, ci viteza cu care s-au întâmplat lucrurile este surprinzătoare.

Din nimic, după o durere de două zile de cap, copila nu mai putea respira și a intrat în stop cardio respirator. A leșinat în brațele tatălui ei. S-a lăsat moale în brațele lui iubitoare. Din acel moment, a intrat în mâna medicilor de la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni. Copila a făcut un al doilea stop cardio-respirator.

Acum este în comă, pe aparate, în mâinile lui Dumnezeu. Și medicii, și părinții, și noi toți așteptăm ca Ecaterina să își revină. Copila doarme de atunci și noi toți am intrat în rugăciune– a spus Părintele Vasile Ioana, îndemnând credincioșii să se roage pentru fetița preotului Dima.

Tot din spusele părintelui Vasile Ioana, fetiței i s-a făcut la spital o slujbă religioasă și a fost și unsă cu mir. În mod cu adevărat neașteptat, trupul fetei, deși aflat în comă, s-ar fi mișcat după ceremonia de împărtășanie.

Din păcate, însă, starea ei nu s-a mai îmbunătățit ulterior. Ecaterina Dima se zbate între viață și moarte, iar preotul Ioana i-a încurajat pe enoriași să se roage pentru ea.

„În prezent starea medicală a fetiței este aceeași – comă profundă, nu răspunde deloc tratamentului; în plus au apărut câteva complicații pulmonare (edem pulmonar). Copila este încă între viață și moarte!

E nevoie mai departe de multă rugăciune pentru ea. Vă rugăm mult să o puneți pe pomelnicele voastre și să rugați preoții să o pomenească la Sfânta Proscomidie!”, a mai transmis părintele Vasile Ioana.

Pentru preotul Nicolae Dima și soția lui urmează acum o perioadă de rugăciune, dar și de așteptare.

„Starea sufletească a mea și a soției s-a schimbat. Noi nu suntem întristați, ci așteptăm. Răbdarea este substanța vieții. (…) Ajutați-ne cu rugăciunea dumeavoastră! Ceea ce se va întâmpla în continuare este doar voia lui Dumnezeu. El nu poate face abstracție de la toate rugăciunile noastre!”, a mai spus el.

Vezi și: Siropul de tuse nu e inofensiv. Mihai Craiu: „Dacă oprim cu sirop reflexul de tuse la un copil, care nu știe să expectoreze altfel, riscăm să-l înecăm” | Demamici.ro

Vezi și: Virusul sincițial respirator (VSR), foarte periculos pentru prematuri. Interviu cu Dr. Iuliana Picioreanu, Medic Primar, Medicina familiei VIDEO | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni