Mămici și tătici celebri

Dora, fetița cuplului Aurelian Temișan – Monica Davidescu, a împlinit 12 ani: „Întotdeauna o tratăm ca pe un adult care poate avea păreri bune” | Demamici.ro

Dora, fetița cuplului Aurelian Temișan – Monica Davidescu, a împlinit vârsta de 12 ani. Micuța familiei, unicul copil al cuplului, a fost sărbătorită de părinții ei cu mult fast, iar cei doi artiști au marcat momentul important de familie și pe rețelele de socializare.

Aurelian Temișan este un tată devotat și se simte împlinit alături de familia pe care și-a clădit-o împreună cu soția lui. Artistul a postat o urare de la mulți ani pentru fetița lui „aDORAbilă”, dar și un mesaj de recunoștință pentru soția lui, femeia care i-a dăruit un copil.

„Fericire înseamnă zâmbete. Să zâmbești, fetița noastră, să râzi cu sufletul chiar și noi vom trăi in liniște și împăcare. Iar peste timp, să devenim parte din cele mai frumoase amintiri ale inimii tale. Momentan, haide să ne bucurăm de ce suntem, de cine suntem unul pentru celălalt și de zâmbetele care înlocuiesc cuvintele.

Mulțumesc Monica, pentru aDORAbila fetiță. La mulți ani, să ne bucuri viață și să fii fericită, Dora. Te iubim!”, a scris Aurelian Temișan pe rețelele de socializare.

La data de 7 noiembrie 2010, Monica Davidescu devenea mama unei fetițe, care astăzi este lumina ochilor ei și a întregii familii.

„Este ziua pe care nu o voi uita niciodată, cea mai importantă, mai intensă, mai solicitantă și cea mai plină de sentimente mărețe. Când mi-a pus fetița pe piept, prima atingere, am trăit un sentiment intens de bucurie. Apoi am leșinat și ne-am revăzut cum trebuie 7 ore mai târziu”, a declarat soția lui Aurelian Temișan pentru fanatik.ro.

Dora a avut parte de o petrecere restrânsă în familie, alături și de prieteni, care s-a derulat pe mai multe zile.

„Am făcut petrecere acasă doar ea, noi și cei mai apropiați colegi. Am mai organizat împreună pe 4, 5, 6 și azi, 7 noiembrie, întâlniri cu oameni dragi ei care să o facă fericită.”, a mai declarat Monica Davidescu.

La rândul ei, Monica Davidescu a postat și ea o urare publică, de ziua de naștere a fiicei sale. Actrița a mărturisit și ce a însemnat pentru ea emoția de mamă în toți acești 12 ani, de când Dora a venit pe lume.

„Ziua în care aduci pe lume copilul rămâne memorabilă pentru mama. Bucuria pe care ți-o aduce copilul în timp e cel mai prețios dar. Zâmbetul zilnic e putere vindecătoare. La mulți ani, Doruța noastră scumpă!”, a spus mama fetei.

Monica Davidescu, despre relația cu fiica ei: „Suntem și prietene și confidente. Îi sunt și mamă strictă dacă e necesar”

În acești ani, Monica și Aurelian Temișan au dezvoltat o relație echilibrată, apropiată de fiica lor, însă nu s-au ferit să fie și stricți atunci când a fost nevoie.
În timp ce tăticul Aurelian Temișan este părintele mai relaxat și pus pe glume în relația cu fiica lor, mămica Monica Davidescu îi este și prietenă, dar și responsabilă cu disciplina.

„Suntem și prietene, și confidente, și ajutor una celeilalte. Îi sunt și mamă mai strictă dacă e nevoie, și profesor, și sfătuitor și uneori îi sunt „elev”. Temi are o relație bună. Prietenească, cu glume, cu relaxare. Eu sunt mai strictă pentru că impun temele, orele de masă, spălatul, programul de somn, de curățenie, etc”, mai dezvăluit actrița pentru publicația citată.

Una dintre regulile de aur ale celor doi părinți este să nu desconsidere abilitățile copilului lor și capacitatea lui de înțelegere, din cauza vârstei fragede. Pentru soții Aurelian Temișan și Monica Davidescu, Dora este copilul lor, însă nu este „doar un copil”.

„Întotdeauna o tratăm ca pe un adult care poate avea păreri bune. Participă activ la multe ședințe de lucru în organizarea Companiei (n.r. – proiectul de care se ocupă Monica Dividescu și Aurelian Temișan) și este extrem de prezentă cu idei bune. Nu o grăbim să ne spună ce vrea sa facă în viață. Încă se caută. Încă se descoperă”, a mai declarat soția lui Aurelian Temișan.

Dora Temișan a moștenit înclinația artistică a părinților ei

Chiar dacă încă e devreme pentru a-și decide parcursul în viață, fetița cuplului a moștenit în mod inevitabil fascinația și talentul pentru scenă de la cei doi părinți ai săi.

Părinții au încurajat-o și au susținut-o mereu, așa cum au putut mai bine. Și pentru că s-au obișnuit să îi vorbească asemenea unui adult, i-au explicat de fiecare dată și avantajele, dar și dezavantajele oricărei alegeri.

Fetița a făcut de mică cursuri de canto, a luat lecții de actorie, totul sub îndrumarea celor doi părinți.

„Îşi caută drumul. Cred că este atrasă, îşi doreşte mult actorie, ea are o voce plăcută, dar nu a vrut să meargă la canto. A făcut, în schimb, cursuri de pian, a făcut şi actorie cu mine, pentru că eu am cursuri pentru copii şi o luam cu mine atunci – dar fiind prea mititică, 4-5 ani, ea stătea într-un colţ la o măsuţă şi desena. Şi la un moment dat, pe la 6 ani, mi-a spus că vrea să participe şi ea. Iar ulterior, pe la 8 ani, a zis că vrea alt profesor şi a continuat cu altcineva. Deci face actorie în continuare şi îi place foarte tare, a făcut vreo 3 spectacole. Iar acasă ne-a ajutat cu filmările şi cu replicile la repetiţii. Dar i-am explicat: «Dacă eşti atrasă de această meserie, nu trebuie să ţi-o epuizezi în copilărie»”, declara Monica Davidescu pentru OK!Magazine, în urmă cu un an.

Vezi și: Aurelian Temișan, mândru tată de fată! Micuța Dora are 11 ani și a moștenit carisma părinților ei | Demamici.ro

Vezi și: Horia Brenciu, sfaturi prețioase de tată pentru fiicele sale: „Poate că dragostea la prima vedere nu există” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

7 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni