Fetiță de 2 ani, salvată de medicii italieni, la rugamințile bunicii. Femeia a lucrat 13 ani în Italia | Demamici.ro

Fetiță de 2 ani, salvată de medicii italieni, la rugamințile bunicii. Femeia a lucrat 13 ani în Italia. O bunică a reușit să-și salveze nepoțica de 2 ani datorită prezenței de spirit și a curajului de a cere ajutor.

Femeia a lucrat 13 ani în Italia, iar în momentul în care nepoțica sa a fost diagnosticată cu cancer, iar medicii din România au refuzat să o opereze dupa 3 cicluri de chimioterapie, a căutat un centru specializat din Italia și i-a contactat pe medicii de acolo.

„Sunt o bunică disperată!” și-a început bunica discursul când a reușit să vorbească la telefon cu Mario Lima, unul dintre medicii de top de la spitalul Sant’Orsola din Bologna, informează il Resto del Carlino.

Femeia a reușit să le convingă pe cadrele medicale să-i ofere o șansă la viață fetiței de 2 ani. Nepoțica a fost preluată de la aeroportul din Bologna de o ambulanță care a transportat-o direct la spitalul Sant’Orsola.

Gaetano Gargiulo, Mario Lima și Andrea Pession sunt trei dintre medicii care mai bine de 6 ore și-au dat tot interesul și toată priceperea în sala de operații pentru a-i salva viața micuței.

„Am reușit să scoatem toată masa tumorală care apăsa pe vasele de sânge din gât, acelea care conduc sângele la creier, și muta de asemena arcul aortic, de aceea a fost necesară și colaborarea unui cardio-chirurg.

Fetița risca să se sufoce. Important a fost și rolul anesteziștilor: cu noi a fost prezentă Maria Teresa Cecini. Acum fetița este internată în secția de reanimare pediatrică condusă de doctorul Fabio Caramelli”, a declarat doctorul Mario Lima potrivit sursei citate.

„Când medicii au ieșit din sala de operații și mi-au spus că a mers totul bine, aproape că nu-mi venea să cred și i-am rugat să repete același lucru de două ori.

Am suferit mult și acum, în sfârșit, datorită acestor îngeri ai lui Dumnezeu – da, îi numesc așa – eu și fiica mea am putut să-i dăm vestea cea bună tatălui care a rămas în România cu cealaltă fetiță geamănă.”, a declarat bunica fetiței de 2 ani pentru il Resto del Carlino.

Vezi si: Eliza a invins cancerul! Momentul emotionant in care micuta a sunat dintr-un clopot, in semn de victorie in fata bolii VIDEO | Demamici.ro

Vezi si: O fetiță de trei ani a mers la balul absolvirii cu un deceniu mai devreme fiindcă nu se știe dacă va mai trăi ca să-l apuce | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni