Știri externe

Fetiță de 2 ani, diagnosticată cu o formă rară de nanism. Cântărește 3,1 kg, cât un nou-născut | Demamici.ro

Fetiță de 2 ani, diagnosticată cu o formă rară de nanism. La vârsta ei, copila cântărește puțin peste 3 kilograme, mai exact, 3,175 kg.

Micuța Abigail Lee arată la prima vedere tot ca un nou-născut, chiar și la 2 ani de când a venit pe lume: poartă haine croite special pentru bebeluși și, la dimensiunea ei, încă poate intra cu ușurință în căsuța păpușilor.

Fetița a fost diagnosticată cu o formă rară de nanism, ceea ce înseamnă că pe durata vieții nu va ajunge să cântărească mai mult de 10 kilograme, potrivit medicilor. Emily, mama fetiței, a fost prima care și-a dat seama că ceva nu este în regulă, încă din timpul sarcinii.

„Când eram gravidă cu ea, dezvoltarea ei părea să fie mereu în urmă cam cu 3 săptămâni. Mi s-a făcut cezariană la 36 de săptămâni și a fost dusă direct la terapie intensivă”, își aduce aminte mămica în vârstă de 25 de ani.

Deși părinții lui Abigail știau că fetița lor s-a dezvoltat mai încet, abia mai târziu aveau să afle și diagnosticul dat de medici. La 8 săptămâni, Abigail a fost diagnosticată cu o formă rară de nanism, atunci când medicii au remarcat că fetița, de la naștere, nu crescuse deloc.

Abigail crește doar cu 2 grame pe zi

La celelalte două sarcini anterioare, Emily nu a a întâmpinat nicio problemă.

„Abigail crește cu 2 grame pe zi, spre deosebire de un copil normal care ia în greutate 28 de grame zilnic. Doar hainele de bebeluș îi vin, așa că nu știm exact ce vom face când va avea o vârstă mai mare.

Prietena mea cea mai bună are și ea o fetiță de 2 ani, iar atunci când le vedem împreună, pare ireal. Chiar și jucăriile pentru vârsta ei sunt uriașe pe lângă ea.

Are o măsuță și scaune pentru păpușile ei și reușește să stea așezată pe ele. De mâncat mănâncă orice pentru vârsta ei, însă sunt multe alte lucruri pe care nu le poate face”, a mai declarat mama fetiței.

În ziua în care a primit diagnosticul de la medici, Emily a stat în parcarea spitalului, în mașină, și a plâns timp de două ore. Nu știa ce să facă, cum se va descurca și nici măcar nu mai auzise de astfel de cazuri, cineva care să-i poată oferi un sfat.

Știa doar că își iubește copilul, la fel ca și pe ceilalți, iar în timp a învățat singură care sunt nevoile micuței Abigail.

„E sănătoasă, însă s-a născut cu diverse probleme, printre care și un șold dizlocat. Nu poate merge, însă se târăște, tot ca un bebeluș. Mergem constant la terapie, care să o ajute în acest sens. Sora ei mai mare, Samantha, e o adevărată inspirație pentru familie. E înțelegătoare, protectivă cu Abigail și înțelege că surioara ei mai mică are nevoie de mai mult ajutor, așa că se implică și ea”.

Vezi si: Actrița Christie McGinity, care suferă de nanism, plânge moartea bebelușului ei de doar 2 săptămâni | Demamici.ro

Vezi si: Ramona a născut o fetiță, deși are doar 27 de kilograme și o boală gravă. Bebelușul are acum nevoie de ajutor VIDEO | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni