Fetita de 12 ani, infectata cu COVID-19, respira cu ajutorul unui ventilator. „Lupta sa traiasca!” | Demamici.ro

Fetita de 12 ani, infectata cu COVID-19, respira cu ajutorul unui ventilator. Emma are 12 ani si lupta sa traiasca, intr-un spital din Atlanta, Statele Unite ale Americii, dupa ce a fost diagnosticata cu COVID-19. Justin Anthony a declarat pentru CNN ca Emma a fost diagnosticata cu pneumonie pe 15 martie, iar testul pentru noul coronavirus a iesit pozitiv vineri, pe 20 martie. De sambata, fetita respira cu ajutorul unui ventilator, iar momentan se afla in stare stabila.

Emma nu suferea de alte boli asociate, nu a calatorit recent si nu se stie sa fi intrat in contact cu o persoana pozitiva, a declarat barbatul, potrivit sursei citate.

Spitalul „Children’s Healthcare of Atlanta-Scottish Rite” a confirmat ca au internat in spital un pacient diagnosticat cu COVID-19, insa nu a dorit sa dezvaluie informatii referitoare la starea sa de sanatate.

„Pacienta este in izolare. Am luat toate masurile de protectie necesare. Alte detalii nu pot fi dezvaluite din cauza legii cu privire la respectarea vietii private a pacientului”, a declarat Jessica Pope, purtatorul de cuvant al spitalului.

Vezi si: Mama din Italia, in carantina cu copiii: „Nu repetati si voi aceleasi greseli!” | Demamici.ro

Fetita de 12 ani, infectata cu COVID-19, respira cu ajutorul unui ventilator

Anthony a avut acceptul mamei Emmei pentru a face publica situatia fetitei in presa. Familia isi doreste ca lumea sa afle cat de serios este acest virus. „Toata lumea spune ca nu are impact in randul persoanelor tinere, dar iata, un copil de 12 ani lupta sa traiasca. Oamenii trebuie sa practice distantarea sociala. Oamenii trebuie sa aiba grija de copiii lor. Oamenii trebuie sa ia asta in serios”, a adaugat barbatul.

Potrivit informatiilor oficiale, persoanele in varsta si cei cu afectiuni medicale preexistente au cel mai mare risc de a contracta o forma severa a bolii care sa duca la deces. La polul opus s-ar afla copiii, in cazul carora infectia cu noul coronavirus s-ar manifesta prin simptome usoare.

Din 731 de cazuri cu COVID-19 confirmate si 1412 suspecte, in randul copiilor din China, s-a inregistrat un singur deces, cel al unui baiat de 14 ani. Dintre toate cazurile de infectari cu noul virus la copii, 6% au fost forme severe. In cazul infectarilor in randul adultilor, 18,5% au dezvoltat forme severe ale COVID-19, arata un studiu care va fi publicat in jurnalul „Pediatrics”, in iunie, anul curent.

Adultii tineri raspund mai bine la tratament, insa NU sunt imuni la virus. Un raport al Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii arata ca persoanele tinere spitalizate din cauza COVID-19 reprezinta un procent de 20% din totalul pacientilor internati. Prin tineri se intelege adulti cu varsta cuprinsa intre 20 si 44 de ani.

Sambata s-au inregistrat 500 de cazuri noi de infectari cu noul coronavirus in Georgia si 20 de morti.

Vezi si: O mama, nevoita sa stea departe de fiul ei aflat pe moarte, din cauza coronavirusului | Demamici.ro

Vezi si: Mama a doi copii, internata la Terapie Intensiva din cauza COVID-19: „Nu va asumati niciun risc!” VIDEO | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână