Fetița a murit asfixiată în uter. Mama acuză medicii de la maternitatea Cuza Vodă din Iași de neglijență | Demamici.ro

Fetița a murit asfixiată în uter. Mama acuză medicii de la maternitatea Cuza Vodă din Iași de neglijență. Manuela Leahu s-a chinuit timp de 7 ani să obțină o sarcină. În momentul în care minunea s-a întâmplat, moartea fulgerătoare a fetiței nenăscute i-a dat viața peste cap.

Femeia, în vârstă de 34 de ani, spune că sarcina a fost una monitorizată și că ea a cerut să fie operată, însă medicii de la maternitatea Cuza Vodă din Iași au trimis-o acasă. La următorul control s-a constatat decesul copilului. Raportul necropsiei arată că s-a asfixiat în uter. În urma acestui caz, mai multe percheziții au avut loc la maternitatea din Moldova, informează observatornews.ro.

Fetița a murit asfixiată în uter. Mama acuză medicii de la maternitatea Cuza Vodă din Iași de neglijență

Manuela Leahu, mama: Eu am urmărit sarcina asta ca pe o… este o sarcină pe care am obținut-o în șapte ani. Și s-a dus în șapte zile. A zis ca au venit mămici de la Pașcani cu cordonul ieșit afară și nu a murit fătul. Doar nu o să moară la mine, care sunt la zece minute de spital. Na, chiar a murit!

În loc să-și strângă bebelușul la piept, mămica se uită acum la un pătuț gol. Femeia îi acuză pe medici de moartea fetiței care i-a murit în burtă.

Manuela Leahu, mama: Eu i-am acuzat direct. Am zis că este culpă medicală. Eu am venit ca să mă opereze cineva si ei nu m-au operat. Nu că tu nu m-ai internat, nu m-ai ținut sub supraveghere! Nu, m-ai trimis acasă. Deci nu ai făcut absolut nimic!

La 36 de săptămâni, fătul punea presiune pe cordonul ombilical

La controlul de 36 de săptămâni s-a văzut că fătul punea presiune pe cordonul ombilical, însă medicii au decis că nu e necesară internarea. Mămica a fost trimisă acasă. În următoarele zile, Manuela Leahu a început să aibă contracții și s-a întors la spital. Și de această dată a fost consultată și trimisă acasă.

Manuela Leahu, mama: Doamnele de la triaj au zis că: lăsați, poate data viitoare e cu noroc. Mi-a zis să revin peste o săptămână. Deja a fost prea târziu că fata a decedat.

A treia oară când s-a prezentat la spital era deja prea târziu. Copilul era mort în uter de 48 de ore.

Declarații ale reprezentanților maternității Cuza Vodă din Iași

Mircea Onofriescu, şef secție: De fiecare dată când a venit s-a constatat faptul că fătul era viu, avea nişte parametri doppler în limite normale, şi nu avea niciun motiv de internare. Cauza decesului nu se ştie. Din nefericire, lumea trebuie să înţeleagă că indiferent unde ne aflăm există moarte intrauterină a fătului, aşa cum este moartea spontană a nou născutului.

Robert Dâncă, manager Maternitatea Cuza Vodă: Verificăm aceste lucruri, iar dacă se va constata fiecare va răspunde daca au fost culpe medicale.

În acest caz s-a deschis un dosar pentru abuz în serviciu și vătămarea fătului.

Puteți urmări reportajul VIDEO aici!

Vezi si: I-a murit bebelusul in burta la 34 de saptamani. Parintii acuza medicul de malpraxis | Demamici.ro

Vezi si: Un bebeluș a murit la două zile după naștere. Acuzații grave de malpraxis la Spitalul din Slatina VIDEO | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

4 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

6 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

6 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână