Femeia care devine mamă are la fel de multă nevoie de atenție și afecțiune ca bebelușul ei | Demamici.ro

Femeia care devine mamă are la fel de multă nevoie de atenție și afecțiune ca bebelușul ei. Mama se naște odată cu venirea pe lume a puiului ei. Oricât de mult ai citi și te-ai documenta, femeia conștientizează cu adevărat ce înseamnă să fii mamă abia după ce-și ține pentru prima dată bebelușul la piept.

Este o meserie care se învață treptat, un rol pe care ți-l asumi și care devine mai ușor pe măsură ce capeți experiență. În fiecare zi învățăm cum să reacționăm în diverse situații, cum să manageriem relația cu bebelușii, copiii noștri.

Vezi si: Corpul tau a creat viata! Poarta vergeturile si semnele sarcinii cu mandrie | Demamici.ro

Este un proces continuu de învățare. O viață întreagă tot înveți să fii mamă pentru că nevoile copilului se schimbă odată cu vârsta. Anii trec, iar micuțul tău va deveni școlar, adolescent, adult. Dacă la început are nevoie de o mamă care să-l îngrijească, pe parcurs rolul mamei devine unul mult mai complex. Mama devine și prietenă și persoană de încredere și ocrotitoare și câte și mai câte…

Până atunci, însă, femeia care devine pentru prima dată mamă are nevoie de atenție și afecțiune. Ea nu s-a născut învățată. Nimeni nu i-a insuflat toată cunoștințele despre cum să crești un copil.

Există un instinct matern, însă mama are și ea nevoie să se acomodeze în noul ei rol. Are nevoie de timp să învețe să renunțe la ea și să gândească mereu pentru doi. Inima ei nu mai bate doar în propriul piept. Odată ce o femeie devine mamă, inima ei va bate mereu și în pieptul copilașilor pe care îi aduce pe lume.

Vezi si: Mamico, sa nu-ti fie rusine sa plangi! Nu ai idee cat de puternica esti, de fapt, atunci cand o faci | Demamici.ro

Femeia care devine mamă are la fel de multă nevoie de atenție și afecțiune ca bebelușul ei

„Asta înseamnă postpartum. Suntem vraiște, dar reușim să fim mame bune. Ni se permite să experimentăm ambele stări, mai ales în aceste vremuri. Provocările prin care trecem din punct de vedere fizic și emoțional sunt foarte mari și nu trebuie să ne justificăm în fața nimănui.

Nimeni nu poate înțelege cu adevărat ce înseamnă postpartum decât dacă a trecut prin așa ceva și a experimentat perioada de după naștere pe propria piele.

Când devii mamă pentru prima dată simți o presiune imensă, aceea de a fi o mamă perfectă. Ceea ce multă lume nu înțelege este că proaspetele mame au la fel de multă nevoie de atenție și afecțiune precum bebelușii lor.

Nou-născuții nu au mai fost bebeluși înainte, așa cum nici tu nu ai mai fost mamă. E o lume nouă pentru amandoi așa că e nevoie de timp pentru adaptarea la noul stil de viață.

Perioada postpartum este grea, dar ține minte ca lucrurile vor deveni din ce în ce mai ușoare pe măsură ce micuțul tău se adaptează la viața extrauterină și pe măsură ce tu înveți să-i fi mămică. Poate că pare o perioadă plină de nori, încărcată cu nervi, emoții, nesomn, oboseală, însă, mămico, nu va ploua pentru totdeauna. Va ieși și soarele!”

Vezi si: Cand se naste un copil, toata atentia e asupra lui, dar mama? | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni