Știri interne

O mamă care abia născuse, externată în papuci și cămașa de noapte, pe motiv că se încheiase programul la garderoba Spitalului din Baia Mare | Demamici.ro

Externată în papuci și cămașa de noapte. O tânără mămică din Vișeul de Sus a avut parte de o experiență aparte, după ce a născut la Spitalul Județean din Baia Mare.
Proaspăta mămică a adus pe lume în seara zilei de 11 decembrie o fetiță de nota 10 și a rămas internată trei zile împreună cu copilul.

Deoarece bebelușul trebuia să urmeze un tratament, externarea a avut loc abia după ora 16:00, motiv pentru care mama nu a reușit să se mai sincronizeze cu programul de la garderobă și, implicit, nu a mai putut pleca acasă cu hainele cu care a venit.

Externată în papuci și cămașa de noapte, pe motiv că se încheiase programul la garderoba Spitalului din Baia Mare

„Sunt lăuză, sângerez, sunt obosită și trebuie să vin din Baia Mare la Vișeu 120 km într-o cămașă de noapte murdară cum am născut, dezbrăcată, iarna prin frig.”

Episodul trăit de femeia a ajuns și în presă, relatat de jurnalistul local Vasile Dale.

Întâmplarea este cu atât mai revoltătoare, cu cât, de la Baia Mare și până în Vișeul de Sus sunt peste 100 de kilometri, pe care femeia a trebuit să-i parcurgă cu nou-născutul, într-o cămașă de noapte.

„Mă simt atât de jignită, adică sunt lăuză, sângerez, sunt obosită și trebuie să vin din Baia Mare la Vișeu 120 km într-o cămașă de noapte murdară cum am născut, dezbrăcată, iarna prin frig. Toate hainele mele erau la garderobă. Jos pălăria pentru medici, asistente, nu am nimic să le reproșez, totul a fost perfect și ne împotmolim în niște lucruri mărunte, care țin de niște bulendre. Nu mi se pare normal”, a mai mama, pentru sursa citată.

Externată în papuci și cămașa de noapte, pe motiv că se încheiase programul la garderobă. Managerul spitalului dă vina pe lipsa personalului

Alexandru Oroș, managerul Spitalului din Baia Mare, a descris situația ca fiind regretabilă, explicând că programul de la garderoba spitalului nu poate funcționa non-stop, din lipsă de personal.

„Pe de o parte, pacienta nu trebuia să fie externată atât de târziu. Pe de altă parte, din cauza lipsei de personal, noi nu avem un serviciu la garderobă de 24 de ore din 24. Orarul este cunoscut la nivelul întregului spital. Externările din spital se fac până la ora 12:00. Îmi cer scuze în numele instituției. O vom regla de așa natură încât să nu mai fie externări după ce programul la garderobă se termină”, a spus Alexandru Oroș, managerul Spitalul Județean Baia Mare, pentru PlusTV.

A doua zi, soțul femeii s-a dus la spital să recupereze hainele, iar conducerea și-a cerut scuze pentru situația creată.

Vezi și: Corina a născut două fetițe gemene univiteline, obținute prin FIV, după mai bine de un deceniu de încercări nereușite. Povestea unei mame extraordinare și a unor inimioare în oglindă VIDEO | Demamici.ro 

Vezi și: Terapia cu celule stem în tratarea autismului. Nașterea celui de-al doilea băiețel i-a adus minunea salvării primului copil. Povestea Dianei VIDEO | Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

5 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

5 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

o săptămână