El este „Făt Frumos”, bebelușul care s-a născut cu plete albe și dese | Demamici.ro

El este „Făt Frumos”, bebelușul care s-a născut cu plete albe și dese. Un bebeluș care a venit pe lume cu o podoabă capilară mai puțin obișnuită a primit un nume de alint la fel de specială ca el.

Micuțul, poreclit „Făt Frumos” a venit pe lume la o maternitate din Székesfehérvár, Ungaria și a stârnit priviri de uimire chiar și din partea medicilor. Este binecunoscut faptul că medicii pot oferi detalii despre fizicul bebelușului, încă din timpul sarcinii, mulțumită tehnologiei 3D de la ecografie. Ce rămâne un mister și nici măcar noile tehnologii nu pot prezice sunt culoarea pielii, pilozitatea și nuanța părului sau ce culoare au ochii.

Așa că nu mică a fost surpriza tuturor atunci când bebelușul Bence a venit pe lume cu o podoabă capilară bogată, de un blond platinat, aproape de alb.

Micuțul a venit pe lume perfect sănătos și, în ciuda părului neobișnuit, nu dădea niciun alt semn care să indice vreun posibil disconfort la nivelul sănătății.
Părinții l-au botezat „Făt Frumos”, căci e cu siguranță un bebeluș tare special, cu plete ca-n povești.

El este „Făt Frumos”, bebelușul care s-a născut cu plete albe și dese

Medicii au fost preocupați să afle o posibilă cauză care ar fi determinat o modificare a culorii părului și au luat în calcul inclusiv albinismul, o afecțiune genetică ce poate cauza decolorarea părului și a culorii ochilor.

O altă teorie ar fi avut legătură cu stresul sau anxietatea din timpul sarcinii, care ar fi condus la modificări neobișnuite în dezvoltarea bebelulușui. Ambele teorii s-au dovedit a fi invalide.

„Uneori, o deficiență a vitaminei B12 sau anumite celule de păr mutante pot cauza astfel de modificări”, au mai spus specialiștii.

Indiferent de motivul care a cauzat această nuanță rară de păr a bebelușului Brence, micuțul a cucerit deja inimile medicilor, dar și ale internauților.
„Făt Frumos” a devenit deja viral pe rețelele de socializare, mulțumită farmecului său înăscut, la propriu!

Vezi și: „Micuța maimuțică”. O fetiță s-a născut cu păr negru pe tot corpul și a primit o poreclă specială. Afecțiunea are legătură cu nașterea prematură | Demamici.ro

Vezi și: Un cuplu de africani a adus pe lume un bebeluș „alb ca zăpada” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână