Știri interne

Ecaterina, fetița preotului Nicolae Dima, transferată în Germania. Micuța nu s-a mai trezit după operația pe creier | Demamici.ro

Ecaterina, fetița preotului Nicolae Dima, transferată în Germania. Micuța nu s-a mai trezit după operația pe creier. Ecaterina, fetița preotului Nicolae Dima, a fost transferată la un spital din Germania, acolo unde medicii nemți se vor ocupa de cazul ei.

Părintele Nicolae Dima, de la Biserica Sfântul Nicolae din București, a plecat și el în Germania alături de fetița lui, pentru a fi cât mai aproape de ea, în timpul recuperării.

Fetița în vârstă de 12 ani a fost operată pe creier la mijlocul lunii noiembrie, însă din acel moment, ea nu s-a mai trezit, fiind într-o stare de inconștiență, cu mici semne de activitate cerebrală, potrivit antena3.ro.

Părintele Vasile Ioana, apropiat al părintelui Nicolae Dima, a vorbit prima oară despre povestea Ecaterinei, în momentul aflării diagnosticului.

„Toată țara s-a rugat pentru Ecaterina. Am fost uimit să văd oameni la Ierusalim care mi-au spus: „suntem români din Londra și ne rugăm pentru Ecaterina. Suntem români din Franța și ne rugăm pentru Ecaterina. Suntem din Italia și ne rugăm pentru Ecaterina”.

Este incredibil. Orice om cu care m-am întâlnit, de zece zile încoace, știe de Ecaterina și se roagă pentru ea. N-am mai văzut niciodată un așa mare val de simpatie, de emoție și de dragoste și de rugăciune cu durere.

Copila aceasta a stors lacrimi din inimile românilor, ceea ce este minunat. Câtă rugăciune a generat! Este un val de trăire duhovnicească în ultimele zece zile. Acest val este adus de suferința copilei. Marți va fi un punct crucial pentru Ecaterina, trebuie să ne rugăm și mai puternic”, a mai zis Vasile Ioana.

Ecaterina, fetița preotului Nicolae Dima, transferată în Germania. Micuța nu s-a mai trezit după operația pe creier

Copila a ajuns pe mâinile medicilor, însă situația a fost în permanență critică.

„Și știți ce s-a întâmplat? A trecut printr-o criză de hidrocefalie, apoi prin două stopuri cardiace. Mai târziu a fost operată.

I s-a extras un chist care nu era mare, dar era localizat exact în mijlocul creierului. Acum, după toate acestea, este într-un fel de comă. Nu este conștientă. Are nevoie să fie ajutată să se trezească din comă.

Are nevoie, apoi, de tot ce înseamnă recuperare, adică musculatură, vorbit, toate celelalte abilități. Și toate acestea nu se pot face în România, adică nu se pot face în perioada aceasta a anului în România. Avem câteva variante de spitale din străinătate, însă este nevoie de bani pentru acest lucru.

Am deschis conturi speciale pentru donații. Orice sumă pe care o puteți dona pentru ea este importantă. Știm că vine din inimă”, a spus părintele Nicolae Dima.

Tratamentul medicilor specialiști din Germania, care ar putea să îi redea o șansă la viață Ecaterinei, este unul extrem de costisitor și se ridică la suma de 200.000 de euro.

Persoanele care vor să doneze orice sumă pentru salvarea Ecaterinei, o pot face în următoarele conturi, puse la dispoziție de părintele Nicolae Dima:

Persoanele Fizice

în LEI: RO23INGB0000999913157577
Titular cont: Nicolae Dima
în EUR: RO20INGB0000999911593506
Banca: INGB CENTRALA
Moneda: EUR
Cod SWIFT/BIC: INGBROBU
Titular cont: Nicolae Dima

Persoanele juridice care doresc să doneze sunt rugate să ne scrie un e-mail la adresa impreunapentruecaterina@gmail.com, pentru a primi informații despre procedura de sponsorizare (deducere fiscală).

Vezi și: Fiica de 12 ani a părintelui Nicolae Dima, în comă după o banală durere de cap. Preotul Vasile Ioana: „Este în comă, pe aparate, în mâinile lui Dumnezeu!” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni