După 4 sarcini pierdute, a născut tripleți la 44 de ani! Povestea unui cuplu care s-a luptat ani în șir cu infertilitatea | Demamici.ro

După 4 sarcini pierdute, a născut tripleți la 44 de ani! Povestea unui cuplu care s-a luptat ani în șir cu infertilitatea. Leonie Fitzgerald din Brisbane a devenit mama a trei fetițe la vârsta de 44 de ani. Femeia și soțul său în vârstă de 51 de ani și-au dorit foarte mult să devină părinți, motiv pentru care au cheltuit în jur de 100.000 de dolari pe tratamente de fertilizare, de-a lungul timpului.

Din cauza nivelului extrem de scăzut de progesteron, Leonie a pierdut patru sarcini. Durerea pe care a simțit-o după fiecare eșec a dărâmat-o psihic. În ciuda suferinței, cuplul a decis să apeleze pentru ultima dată la procedura de fertilizare in vitro în ianuarie 2020, informează Daily Mail.

Saltul de credință le-a fost răsplătit din plin. Cei doi au devenit părinți de tripleți pe 23 august. Leonie a adus pe lume trei fetițe dintre care două gemene identice: Liliana și Isabella și cea de-a treia micuță: Charlotte.

După 4 sarcini pierdute, a născut tripleți la 44 de ani! Povestea unui cuplu care s-a luptat ani în șir cu infertilitatea

Leonie: „Șase ani am încercat să avem un copil, iar încercările au fost o experiență devastatoare. După trei ani am reușit să rămân însărcinată pe cale naturală la 41 de ani, însă bucuria noastră s-a transformat în scurt timp în durere după ce am pierdut sarcina la 13 săptămâni.

Am decis să apelăm la fetilizare in vitro pentru ultima dată după ce am mai pierdut încă trei sarcini: două obținute natural și una prin fertilizare. Visul nostru de a deveni părinți se stingea ușor, ușor. Am apelat totuși pentru a treia oară la fertilizarea in vitro și de data aceasta a funcționat.”

Leonie își amintește că a rămas gură-cască în momentul în care medicul i-a spus că vede trei inimioare.

„Am fost în șoc o săptămână. Ne gândeam că ne trebuie o casă mai mare și o mașină cu 8 locuri”, a adăugat mămica.

Leonie Fitzgerald a simțit o frică imensă în timpul sarcinii. Îi era teamă să nu piardă sarcina din nou, mai ales că vârsta înaintată era un factor important. Femeia de 44 de ani și-a petrecut cea mai mare parte din sarcină în pat, iar la 32 de săptămâni și 6 zile a intrat în travaliu.

Pentru că au apărut complicații, medicii au fost nevoiți să o bage în comă indusă timp de 16 ore. Tripleții au petrecut 34 de zile în secția de Terapie Intensivă Neonatală înainte de a fi externați și de a merge acasă cu părinții.

Leonie: „Eu și Peter nu aveam niciun fel de experiență cu copiii și tot ce știm am învățat de la asistente. Când am ajuns acasă cu ele a fost ireal. Nu știam ce să facem mai întâi. Schimbam câte 10 scutece pe zi și le hrăneam cu 24 de biberoane cu lapte.

Am avut mare noroc să avem o bonă 4 zile pe săptămână. De asemenea familia și prietenii ne-au ajutat enorm. Faptul că sunt o mamă mai în vârstă are și avantaje. Am o atitudine pozitivă vizavi de viață și înțelepciunea este de partea noastră, ca părinți”.

Vezi si: O bunică de 51 de ani și-a adus pe lume propria nepoată. Fiica ei se lupta cu infertilitatea | Demamici.ro

Vezi si: A devenit mămică de cvadrupleți după ce s-a luptat cu infertilitatea ani în șir | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni