Dr. Ovidiu Lazar, medicul care salveaza gratuit vietile copiilor din Romania VIDEO | Demamici.ro

Dr. Ovidiu Lazar, medicul care salveaza gratuit vietile copiilor din Romania. Numele medicului anestezist Ovidiu Lazar se afla, cel mai probabil, in rugaciunile multor parinti din Romania. El este unul dintre acei doctori care s-au scolit in strainatate, dar care a ales sa se intoarca acasa.

Aici, de 2 ani de zile, opereaza gratuit copiii romani care vin la spital cu grave malformatii cardiace. Anual, 1200 de nou-nascuti se nasc cu probleme la inima. Dintre acestia, doar 300 pot fi operati.

Dr. Ovidiu Lazar, un inger pentru copiii bolnavi din Romania

In Romania se nasc tot mai multi bebelusi cu probleme cardiace. Insa numarul centrelor in care acestia pot fi tratati ramane acelasi.

Un singur centru functional la Targu Mures, iar alte operatii au loc ocazional la Cluj, Bucuresti sau Sibiu, atunci cand vin specialisti din strainatate.

De doi ani, dr. Ovidiu Lazar lucreaza intr-un spital privat din Romania, dupa ce a facut mai multe stagii de pregatire in Italia si Germania.

In timpul lui liber, ajuta copiii bolnavi din Romania si realizeaza operatii in cadrul sistemului public de sanatate. Pana acum a realizat peste 1000 de proceduri, potrivit stirileprotv.ro.

Colegii stiu deja cand el se afla in sala de operatie: fiecare interventie are loc pe acorduri de rock sau jazz.

Rolul sau intrr-o operatie nu se reduce doar la o injectie pentru amortirea simturilor, ci trebuie sa vegheze permanent la capul bolnavului.

Un anestezist trebuie sa fie un foarte bun clinician, sa aiba cunostinte de patologie medicala, chirurgie, farmacologie, sa stie sa foloseasca diverse aparate de monitorizare.

Vanesa, una dintre fetitele salvate de el

Vanesa are 15 ani si este unul din pacientii dragi doctorului Ovidiu Lazar. Copila s-a nascut cu o malformatie cardiaca si, pentru ca in urma cu 15 ani nu putea fi operata la noi in tara, parintii au dus-o in Italia.

La ultima interventie, care a presupus montarea unui stimulator cardiac, familia a ales echipa din Romania din care a facut parte si Ovidiu Lazar.

Dr. Ovidiu Lazar, medicul care salveaza gratuit vietile copiilor din Romania

„E un om deosebit din toate punctele de vedere si ii multumesc din tot sufletul ca m-a ajutat sa fiu bine”, sunt cuvintele pline de recunostinta ale fetei.

Ovidiu Lazar este emotionat de fiecare data cand se reintalneste cu pacientii sai, de parca ar fi proprii lui copii. De altfel, dupa ce a devenit tata, i-a fost mult mai greu sa intre in sala de operatie.

„Stresul este mult mai ridicat. La inceput am fost mai reticent in a ma ocupa de copiii bolnavi, dupa care am aplicat principiul spus de un coleg în Italia: si daca nu ne ocupam noi, cine se ocupa?”.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni