Dr. Mihai Craiu: „Școlile ar trebui să rămână deschise, iar adulții tulburați ar trebui readuși la realitate!” | Demamici.ro

Dr. Mihai Craiu: „Școlile ar trebui să rămână deschise, iar adulții tulburați ar trebui readuși la realitate!” Dr. Mihai Craiu a argumentat în mai multe postări publicate pe pagina de Facebook „Spitalul Virtual pentru Copii” de ce școlile ar trebui să rămână deschise în perioada pandemiei. Bazându-se pe studii medicale și cazuri concrete din alte țări europene, apreciatul cadru medical recomandă deschiderea unităților de învățământ.

Dr. Mihai Craiu: „Școlile ar trebui să rămână deschise, iar adulții tulburați ar trebui readuși la realitate!”

Dr. Mihai Craiu: „Acum, cand situația devinde realmente gravă, a venit momentul să realizăm că închiderea și redeschiderea școlilor primare are un rol marginal in „mersul” pandemiei, într-o comunitate dată.

Acest articol arată că în Italia s-au deschis in septembrie 2020 peste 65.000 școli. O lună mai târziu erau raportate cazuri de COVID19 în doar 1212 școli – adica 1.86% din toate școlile deschise. In 93% din cazuri a fost raportat un singur caz pe focar școlar, existând doar UN SINGUR focar ce avea peste 10 cazuri.  

În țari unde se respectă regulile și de către adulți (căci la școală majoritatea copiilor sunt complianți) focarele apărute după deschiderea școlilor sunt foarte rare. În Germania incidența îmbolnăvirilor la copiii de 5-12 ani a fost de 2 ori mai mică decât la adolescenții din aceleași școli si mult mai mică decât la adulți.

CONCLUZIA MEA – adulții ce nu respectă regulile, la îndemnul unor iresponsabili, sunt, de departe, combusibilul ce contribuie la actuala intensificare a flagelului pandemic. Școlile ar trebui să rămână deschise iar adulții tulburați ar trebui readuși la realitate prin sancțiuni severe.”

Un alt exemplu îl constituie Irlanda, țară în care școlile sunt în continuare deschise, în ciuda numărului foarte mare de cazuri de COVID-19.

Mihai Craiu: „Altă țară europeană ce a intrat in „lockdown”, Irlanda, ține școlile deschise, plecând de la observația ECDC (Centrul European de Supraveghere a Bolilor) că deschiderea acestora a influențat minim evoluția pandemică in respectivele zone.

Premierul irlandez, Excelenta sa Micheal Martin, a afirmat că: „Nu trebuie să permitem ca viitorul copiilor noștri să fie o altă victimă a Pandemiei!” Soluții există, dincolo de spaimele noastre naționale (vezi povestea cu Drobul de Sare).”

Poziția premierului Ludovic Orban: „Nu văd un motiv foarte serios să schimbăm sistemul de desfăşurare a orelor”

„Sunt ţări care menţin şcolile deschise, este o decizie pe care au luat-o, vrem să vedem ce efecte va produce. Pentru că, pe de altă parte, vă aduceţi aminte, când am luat decizia să începem şcoala, a existat un măcel împotriva noastră, că nu avem niciun pic de inimă, că nu vrem să protejăm copiii din România, că îi ducem cu paşi siguri la îmbolnăvire.

Culmea este că mulţi dintre cei care ne-au acuzat că am luat decizia de a începe şcoala acum spun să deschidem şcoala. Noi am luat decizia pe baza unor analize, a unor evaluări. Urmărim tot ce se întâmplă în orice altă ţară, în fiecare domeniu de activitate, de asemenea, urmărim modul în care se derulează procesul educaţional în acest sistem, facem evaluări periodice.

Dacă va fi necesar să schimbăm acest sistem, evident că vom face o dezbatere publică şi vom anunţa decizia, dar, deocamdată, acest sistem este introdus din data de 14 septembrie, de când a început şcoala, a funcţionat o lună şi jumătate şi, din punctul meu de vedere, este un sistem care, pe de-o parte, răspunde imperativului de a asigura accesul copilului la procesul educaţional, pe de altă parte protejează sănătatea, atât a copiilor, cât şi părinţilor şi bunicilor lor”, a declarat premierul Ludovic Orban, sâmbătă, 31.10.2020.

Un milion de copii învață în sistem online

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că, potrivit raportărilor inspectoratelor școlare, până luni 02.11., un număr de 8797 de școli erau în scenariul verde, 5029 în cel galben și 3830 în cel roșu.

„Elevii care învaţă exclusiv online sunt aproximativ un milion de copii. În ceea ce priveşte municipiul Bucureşti, înţeleg că deja s-a încheiat şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţi de Urgenţă şi s-a decis continuarea tot pentru 14 zile a învăţării în sistem online”, a declarat Monica Anisie, potrivit digi24.ro.

Vezi si: Un copil mic, cu boala diareica, a murit pentru ca parintii nu l-au dus la timp la spital. Dr. Mihai Craiu trage un semnal de alarma | Demamici.ro

Vezi si: Moda cezarienelor la cerere, riscuri pentru copil. Dr. Mihai Craiu: „1 din 5 au wheezing recurent in primul an de viata” | Demamici.ro

 

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

3 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

4 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

5 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

5 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână