Știri interne

Doi părinți care și-au pierdut copilul bolnav de cancer au donat toți banii strânși din donații Spitalului de Copii „Sfânta Maria”. Speră ca alți copilași să poată fi salvați la timp | Demamici.ro

Doi părinți care și-au pierdut copilul bolnav de cancer au donat toți banii strânși din donații Spitalului de Copii „Sfânta Maria”. Speră ca alți copilași să poată fi salvați la timp. Părinții unui copil diagnosticat încă din primul an de viață cu o formă agresivă de cancer și-au petrecut ultimii 4 ani luptând pentru viața copilului lor.

Micuțul Călin-Mihai s-a născut la data de 27 noiembrie 2017, iar anul acesta ar fi putut împlini vârsta de 5 ani, însă boala a avansat mai agresiv decât s-ar fi așteptat.

În perioada în care începuse să facă primii pași, copilul lor lor dădea semne de slăbiciune și se confrunta cu o anemie severă de care părea că nu mai scapă. În urma investigațiilor, medicii i-au pus un diagnostic greu de acceptat de către părinți: neuroblastom de gradul 4. Mai precis, cancer la glanda suprarenală.

Ce a urmat o fost o perioadă dificilă, cu ședințe de chimioterapie, tratamente costisitoare, injecții, plânsete și multe suferință pentru întreaga familie, potrivit aloiasi.ro.

„E o dramă cumplită, dar gândul că mai am un copil acasă care la rândul lui suferă, m-a ajutat să merg mai departe pentru ca acel copil de acasă, la momentul respectiv, nu avea nicio vină pentru ceea ce se întâmplă. El îl iubea foarte mult pe fratele lui și m-am focusat foarte mult să fiu puternică pentru el”, a declarat Alexandra Chihaia, mama.

În ziua de 17 mai 2019, Călin-Mihai a părăsit această lume, lăsând un mare gol în sufletele părinților săi.
În memoria lui, dar și pentru că din păcate au ajuns să cunoască atât de bine această suferință, au decis să ajute și ei, la rândul lor, copiii bolnavi de cancer care au nevoie de ajutor.

Doi părinți care și-au pierdut copilul bolnav de cancer au donat toți banii strânși din donații Spitalului de Copii „Sfânta Maria”

„Suntem recunoscători personalului medical de la Sfânta Maria din Iași. Au făcut tot ce s-a putut pentru copilul nostru, aici, în țară, însă acolo (n.r. Franța) am văzut alte condiții pentru pacienți, o cu totul altă siguranță”, a mai spus Dragoș Chihaia, tatăl.

Astfel, banii rămași din donațiile pentru fiul lor au fost investiți într-un echipament în valoare de 120.000 de euro, care poate obține concentrația necesară de citostatice, prin mixarea lor.

La Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași se află și o secție oncologică unde sunt internați periodic în jur de 50 de copii. La momentul actual, unitatea spitalicească avea nevoie de un astfel de echipament, însă costurile erau prea mari și nu își puteau permite.

Anual, peste 80 de cazuri noi de cancere sunt descoperite și tratate la Spitalul de Copii din Iași.

„Este un echipament cu o valoare de 120.000 de euro, este un efort pe care l-au făcut părinții acestui copil. Noi suntem părinți de îngeri. Suntem cu toată susținerea noastră sufletească alături de ei pentru că medicina atât poate să facă”, a declarat Alina Belu, director Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” Iași.

Părinții micuțului Călin-Mihai s-au implicat în acest demers alături de Organizația „Salvați Copiii”.

„Am început cu dotarea secțiilor de neonatologie, maternităților, apoi cele de pediatrie, pentru că România avea cea mai mare mortalitate infantilă din Uniunea Europeană. Pierdeam foarte mulți copii din cauze care puteau fi prevenite”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președinte „Salvați Copiii România”.

„Este foarte greu să dotezi, să cumperi aparatura medicală, deși ei știau foarte bine ce vor, dar dacă nu ai suportul unei organizații care sa știe suișul sau coborâșul birocratic al implementării. Salvați Copiii au fost alături de ei timp de trei ani”, a spus Amalia Nastase, ambasador Salvați Copiii România.

Vezi și: Băiețelul bolnav de leucemie, îngrijit de surioara mai mare, s-a vindecat. Acum e sănătos și merge școală | Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

4 ore

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

4 ore

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

2 zile

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 săptămâni

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 săptămâni