Doctorii au găsit 526 de dinți în gura unui băiețel din India | Demamici.ro

Un băiat în vârstă de 7 ani care se plângea de dureri de maxilar s-a dovedit a avea 526 de dinți în interiorul gurii, potrivit spitalului din India, unde a fost tratat.

Băiatul a fost internat luna trecută în sudul orașului Chennai din cauza umflăturii și durerii în apropierea molarilor săi, în maxilarul din dreapta jos.

Când medicii i-au scanat și i-au radiografiat gura, au găsit un sac înglobat în maxilarul său inferior umplut cu „dinți anormali”, a declarat pentru CNN dr. Prathiba Ramani, șeful de patologie orală și maxilo-facială la Colegiul și Spitalul Dental Saveetha.

În timp ce operația de îndepărtare a dinților a avut loc luna trecută, medicii au avut nevoie de timp pentru a examina individual fiecare dinte înainte de a-și putea confirma rezultatele.

După ce au descoperit sacul, doi chirurgi l-au scos din gura băiatului. Apoi, echipa Ramani a avut nevoie de patru până la cinci ore pentru a goli sacul pentru a confirma conținutul și a numara sutele de dinți.

„Au fost în total 526 de dinți care variază de la 0,1 milimetri până la 15 milimetri. Chiar și cea mai mică bucată avea o coroană, rădăcină indicând că este un dinte”, a spus ea.

Băiatul a fost externat la trei zile de la operație și este de așteptat să se recupereze complet, a spus Ramani.

Ramani a spus că băiatul suferea de o afecțiune foarte rară numită compus odontom. Nu se stie cu exactitate ce a provocat afectiunea, insa cadrele medicale iau in considerare factorul genetic sau cel de mediu: radiațiile.

Baiatul poate ca a avut dintii in plus de ceva timp. Părinții săi le-au spus medicilor că au observat umflatura în maxilarul său de cand avea 3 ani, dar nu au putut sa-l examineze prentru ca nu statea nemiscat si nici nu le permitea medicilor să-l consulte.

Dr. P. Senthilnathan, șeful secției de chirurgie orală și maxilo-facială a spitalului și unul dintre cei doi chirurgi care l-au operat pe băiat, a detaliat procedura la CNN.

„Sub anestezie generală, am găurit maxilarul,” a spus el. „Nu am rupt osul din părți, ceea ce înseamnă că nu a fost necesară operația de reconstrucție. Sacul a fost eliminat. Vi-l puteti imagina ca un fel de balon cu bucăți mici în interior.”

Dr. Senthilnathan a spus că descoperirea a arătat că este important să se caute un tratament pentru problemele dentare cât mai devreme posibil.

Conștientizarea sănătății dentare și orale a fost îmbunătățită, a spus el, deși accesul în zonele rurale a rămas problematic.

„Lucruri precum lipsa de educație, sărăcia însemna că nu există atât de multă conștientizare. Aceste probleme sunt încă acolo.

Puteți vedea că oamenii din oraș au o mai bună conștientizare, dar oamenii care sunt în zonele rurale nu sunt la fel de educați sau nu își pot permite o sănătate dentară bună.

În cazul lui Ravindrath, totul s-a dovedit bine; baiatul are acum un numar sanatos de 21 de dinti”, a spus dr. Senthilnathan.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

24 de ore

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână