Doctorul Mihai Craiu, despre diferentele dintre copiii nascuti prin cezariana si cei nascuti natural | Demamici.ro

Doctorul Mihai Craiu a subliniat avantajele nasterii naturale, intr-o postare facuta pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii.

Copiii care vin pe lume pe cale naturala au un risc mai scazut de a se imbolnavi grav intrucat colonizarea nou-nascutului cu microorganisme se face corespunzator. Bebelusii nascuti prin cezariana nu vor avea o imunitate la fel de buna.

Postarea doctorului Mihai Craiu

Cum incepem viața? Cum decurge sarcina si cum venim pe lume reprezintă elemente majore ale traiectoriei pe care vor evolua sănatatea si calitatea vieții noastre.

Uneori pare o decizie atat de simplă când optăm pentru cezariană… Cu siguranță nu este așa și cu siguranță nu este doar o decizie care are efect doar asupra mamei.

Dovezi actuale confirmă ca tendința de a face cezariană in orice situație nu este tocmai o alegere bună. De ce? Voi ilustra doar cu aceasta lucrare prezentata la ESPID in urmă cu 10 zile. Colonizarea nou născutului cu microorganisme este diferita la copiii nascuți prin cezariană față de cei născuți natural. Iar aceasta diferență de microbi care vor locui in corpul copilului nostru (așa-numitul microbiom) este responsabilă de multe lucruri.

Un studiu uriaș, făcut pe un numar de peste 7 milioane de copii, a aratat că aceia care sunt născuti prin cezariană au imunitatea altfel si se imbolnăvesc grav (cu spitalizare) mai frecvent decât cei născuți pe cale naturală – vezi imaginile.

Concluzia experților – cezariana ar trebui să fie excepția și să fie aplicată doar când nașterea pe căi naturale pune în pericol major sănătatea mamei sau a fătului nenăscut.

Pentru a discuta toate aceste nuanțe complexe vă invit să participați sâmbătă 25 mai 2019 la cea de a 3a conferință educațională a INSMC „Alessandrescu-Rusescu”

Nasterea naturala are numeroase beneficii si pentru mame. Femeile care isi aduc pe lume copiii pe cale naturala au parte, in general, de o recuperare mai usoara si mai rapida decat cele care nasc pe cale chirurgicala.

Doctorul Mihai Craiu subliniaza ca cezariana ar trebui sa fie o exceptie si nu o alegere a mamei din comoditate sau din dorinta de a scapa de durerile din timpul nasterii naturale. Cezariana ar trebui sa fie recomandata de catre medici doar in cazul in care mama nu poate naste natural, iar viata fatului este pusa in pericol.

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

3 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

4 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

5 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

5 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână