Știri interne

Diana, o gravidă din Sighișoara, ignorată la Urgențe, deși avea hemoragie severă: „A presupus prin telefon că e cazul de a chiureta, când, de fapt, nu a fost cazul” | Demamici.ro

Diana, o gravidă din Sighișoara, ignorată la Urgențe, deși avea hemoragie severă. Diana Șimon, o tânără gravidă de 28 de ani, din Sighișoara, a trecut printr-o experiență cumplită la început de an.
Însărcinată în nouă săptămâni, Diana Șimon a sunat speriată pe 2 ianuarie la 112, după ce a observat că sângerează.

Speriată și neînțelegând ce i se întâmplă, tânăra spera la un ajutor din partea medicilor, însă primul refuz a venit din start, atunci când i s-a spus că trebuie să mai aștepte, pentru că nu există niciun echipaj disponibil pentru a se deplasa la locația ei.

Diana nu a vrut să mai aștepte, fiind conștientă că orice minut poate fi prețios în astfel de situații. Soțul a urcat-o în mașină și a condus până la Spitalul Municipal Sighișoara, acolo unde a fost ignorată din nou.

Diana, o gravidă din Sighișoara, ignorată la Urgențe, deși avea hemoragie severă

„M-au invitat să iau loc pe scaun în sala de așteptare și am zis că nu pot să stau pe scaun trebuie să mă întind pentru că pierd sânge. Am solicitat să vină cineva, medicul a vorbit cu mine la telefon și explica procedura. A devenit foarte iritat, mi-a precizat faptul că trebuie să urc pe secție, cu hemoragie. Mi-a dat de ales, dacă îmi convine să urc, că cel mai probabil, la cum sângerez trebuie să vă chiuretez. Dumnealui are puterea de a da un dignostic prin telefon, aș vrea să știu şi eu ce înseamnă „primiri urgențe”?”, a declarat Diana pentru știrileprotv.ro

Soțul Dianei Șimon a susținut că medicul de gardă nu a venit să-i consulte soția, doctorul vorbind doar telefonic cu aceasta, potrivit digi24.ro.

Zic, despre ce internare vorbim că nu m-a consultat nimeni, vine medicul? Ați spus că l-ați anunțat. Da, a spus să vă internăm. Dar pe ce bază să mă interneze, vă rog chemați-l să mă consulte, sângerez în continuare. Mi-a repetat că nu se poate, că la ce sângerare este, probabil trebuie să vă chiuretez, deci domnul doctor a presupus prin telefon că e cazul de a chiureta, când, de fapt, nu a fost cazul”, a precizat Diana Șimon.

După ce medicul de gardă a refuzat să o vadă pe pacienta care sângera și a preferat să discute cu ea doar prin telefon, spunându-i că abia după internare o va consulta, soțul acesteia a hotărât să plece cu ea la un alt spital, din Târgu Mureș, la 60 de kilometri distanță.

La spitalul din Târgu Mureș, Diana Șimon a fost preluată, consultată și tratată de medici, astfel încât să i se oprească sângerarea, iar fătul să nu fie pus în pericol.

Diana Șimon și soțul ei, Simon Alpár Mihály, au făcut ulterior plângere către conducerea spitalului din Sighișoara, iar imediat a fost demarată o anchetă internă. Medicul de gardă care ar fi trebuit să o consulte pe pacientă a refuzat orice fel de declarații în presă.

Dr. Tanaszi Sarolta, manager spital Sighișoara: „Vom lua măsurile care se impun, fiind zi de sărbătoare medicul de gardă preia toate cazurile și le gestionează”.

Vezi și: Nicoleta Pârvu a intrat în stop cardio-respirator înainte de cezariană. Tânăra a adus pe lume fetițe gemene | Demamici.ro

Vezi și: Corina a nascut la 29 de saptamani. In timpul cezarienei a facut stop cardio-respirator, iar baietelul a intrat in soc septic | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni