Cum apare crusta de lapte si cum se trateaza. Dermatita seboreica infantila | Demamici.ro

De cele mai multe ori, cojile in cap sunt confundate cu matreata, insa denumirea medicala este de dermatita seboreica infantila.

Chiar daca nu arata bine din punct de vedere estetic, crusta de lapte nu produce efecte negative. Dermatita seboreica infantila apare inca din primele luni de viata si dispare la 6-12 luni.

Insa sunt cazuri cand acestea persista si nu dispar nici dupa varsta de 1 an. In plus, se mai pot gasi pe urechile bebelusului sau chiar in sprancene si gene, sau rareori la subrat sau pliurile pielii.

Cauzele aparitiei cojilor in cap

Nu exista un motiv clar care duce la aparitia crustei de lapte insa se stie sigur ca dermatita seboreica infantila nu este cauzata de o igiena precara sau anumite alergii.

Expertii considera ca aportul de hormoni pe care bebelusul ii primeste de la mama in ultima luna de sarcina contribuie la sporirea productia glandelor seboreice, ceea ce duce la aparitia crustei de lapte.

Vina poate fi si a iritatiei produsa de o ciuperca care creste in sebum.

Tratament pentru cojile in cap

Nu exista un tratament prescris de medic pentru crusta de lapte, insa sunt cateva remedii naturiste foarte simple. Se recomanda sa se maseze scalpul bebelusului cu buricele degetelor sau cu o perie moale, pentru a inmuia cojile persistente.

Trebuie samponat parul bebelusului zilnic, insa trebuie clatit foarte bine. Dupa spalare, se foloseste o perie de par moale, pentru a indeparta cojile.

Exista chiar sampoane speciale impotriva cojilor. Insa daca aceasta crusta se indeparteaza greu si persista, se poate incerca un masaj cu uleiuri naturale, precum cel de migdale sau de masline.

Se maseaza usor scalpul bebelusului cu o cantitate mica de ulei, apoi se lasa sa actioneze aproximativ 15 minute, iar apoi se perie usor cu o perie de par moale.

Nu se lasa uleiul pe par pentru ca poate bloca porii si poate inrautati crusta bebelusului. Daca dermatita este severa si apar sangerari sau se extinde spre alte zone, trebuie cerut sfatul medicului.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni