Tu - mamă și femeie

Corpul tau a creat viata! Poarta vergeturile si semnele sarcinii cu mandrie | Demamici.ro

Corpul dupa nastere al unei femei se schimba drastic. Ai trecut si tu prin asta, alaturi de multe mame din lumea intreaga.

Si probabil ai observat ca dupa venirea pe lume a copilului, burtica de gravida cu care pana nu demult de mandreai, a ajuns inlocuita de o priveliste mai putin placuta: pielea lasata, cicatrici sau vergeturi adanci incrustate in piele. Si, desi iti iubesti acum bebelusul pana la cer si inapoi, ai ajuns sa nu iti mai iubesti corpul.

Corpul dupa nastere, transformat intr-un altar, de mamicile care militeaza pentru cresterea stimei de sine

Miscarea #This_is_postpartum a luat tot mai multa amploare in randul mamicilor, pe retelele de socializare. Daca pana acum, multe femei, preferau sa isi ascunda burtica post-partum sub straturi de haine, acum, mamicile sunt incurajate sa isi etaleze cu mandrie urmele lasate de sarcina si nastere.

„In aceasta dimineata, in timp ce ma schimbam de haine si ma priveam in oglinda, am inceput sa plang. Imi priveam reflexia si abia imi recunoasteam trupul. Am luat in greutate 22 de kilograme in ultimul an si jumatate.

Tratamentele de fertilitate, dar si sarcina, au lasat urme adanci pe trupul meu. Apoi mi-am dat seama de un lucru. Desi ma simteam extrem de vulnerabila, am devenit extrem de mandra de acest corp al meu care a putut da viata unei fiinte perfecte.

Nu stiu daca voi reusi sa scap de kilograme, nu am nici cea mai mica idee daca voi scapa de vergeturi. Stiu doar ca trebuie sa fiu mai indulgenta cu mine si sa imi readuc aminte de ce corpul dupa nastere arata asa: datorita fetitei mele. Si nu as renunta la ea nicio secunda, doar de dragul de a avea corpul de altadata”, este mesajul postat de o mamica pe Instagram.

O alta mamica a recunoscut ca a ajuns sa isi tatueze abdomenul, din cauza complexelor cauzate de vergeturi. Acum, regreta decizia

„Eram atat de preocupata de felul in care aratam, incat am ajuns sa imi fac acest tatuaj urat pe burtica. Urmarea? Am ajuns sa imi urasc si tatuajul, sa imi detest corpul si mai tare. Am dus o lupta lunga cu mine, plangeam pe ascuns, mancam compulsiv.

Abia dupa ce am inceput sa vorbesc deschis despre emotiile cu care ma confrunt, am reusit sa ma accept. Si ma bucur sa vad ca tot mai multe femei au puterea sa isi faca povestea cunoscuta.”, este postarea unei alte mamici

Corpul dupa nastere – pielea lasata, kilogramele in plus si vergeturile, le-a facut pe femei mai unite ca niciodata

Odata cu miscarea #This_is_postpartum, mamicile de pretutindeni au devenit nu doar mai increzatoare, dar si mai indulgente unele cu celelalte. Femeile au inceput sa fie mult mai constiente atat de vulnerabilitatea lor, dar si a altor mamici, care trec prin aceleasi nesigurante. Experienta maternitatii, cu bune, dar si cu rele, le-a facut sa fie mai unite.

„Singurul motiv pentru care public aceasta fotografie nu este acela ca am nevoie de validare. Nici macar nu e vorba de mine. Cred in puterea de a-ti face vocea auzita si de a impartasi cu restul oamenilor ceea ce simti.

Cred in femeile care au incredere in ele. Tu, cea care vezi aceasta poza, vreau sa ajungi sa te simti normala in pielea ta si sa intelegi ca e perfect ok sa te confrunti cu cateva kilograme in plus sau sa postezi o fotografie in care burtica ta inca mai atarna putin, dupa sarcina.

Sa radem impreuna de situatie si sa exclamam victorios: „Ha, viata asta…”. Vreau sa intelegi ca esti incredibila, iubita si unica, dar mai ales, vreau sa stii ca nu esti singura”.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni