Coronavirus. O femeie infectata cu COVID-19 a dat nastere unui bebelus sanatos | Demamici.ro

O femeie depistata pozitiv cu noul coronavirus a nascut un baietel sanatos, pe data de 26 februarie, a anuntat Sergio Venturi, seful Departamentului de Sanatate al regiunii Emilia-Romagna.

Mama este originara din Lombardia, „zona rosie”, regiune din nordul Italiei in care este concentrat focarul de infectie cu COVID-19. Copilul a venit pe lume in spitalul din Piacenza si a fost declarat sanatos dupa ce i-au fost facute si analize la sange care au iesit negative pentru infestarea cu noul coronavirus.

Dupa ore in sir de griji si stres, mamica a putut sa rasufle usurata, stiind ca a adus pe lume un baietel sanatos.

Vezi si: Un bebelus de 17 zile s-a vindecat de coronavirus. Mama era infectata cu COVID-19 | Demamici.ro

„Este vorba despre o doamna din Lombardia, din Basso Lodigiano a carei sarcina a fost monitorizata la spitalul din Piacenza, unde avea programata si nasterea. O veste extraordinara intr-o zi atat de dificila”, a adaugat Sergio Venturi, potrivit ilgiornale.it.

Proaspata mamica, a carei identitate nu a fost dezvaluita din motive de securitate, a fost depistata cu noul coronavirus in urma unui exudat faringian. Femeia a fost spitalizata imediat dupa efectuarea testului.

„In toate sectiile de obstetrica din Italia suntem pregatiti sa aducem pe lume copii ai caror mame au fost depistate pozitiv pentru COVID-19”, a declarat presedintele Societatii italiene de neonatologie, Fabio Mosca.

„Se pare ca nu exista transmitere verticala a coronavirusului, deci copilul nu se imbolnaveste intrauterin. Personalul medical se protejeaza cu masti, camasi impermeabile, manusi.

Isi spala mainile si folosesc masti care filtreaza aerul. Este nevoie de prudenta, insa nu trebuie generate drame. Trebuie sa avem grija”, a adaugat Fabio Mosca, potrivit sursei citate.

Vezi si: Dr Mihai Craiu, sfaturi pentru parinti, in contextul tensiunii generata de coronavirus: „2% dintre toti bolnavii inregistrati au fost copii!” | Demamici.ro

Bebelus sanatos din mama infectata cu noul coronavirus

Nu este primul caz de acest gen din lume, cand o mama infectata cu noul coronavirus aduce pe lume un copil sanatos. In china, in plina epidemie, mai multe mame au adus pe lume copii sanatosi, chiar daca ele erau purtatoare de COVID-19.

Din totalul persoanelor infectate cu noul coronavirus 2% sunt copii si 1% copii cu varsta sub 10 ani. Nu s-a inregistrat nicio moarte in randul bebelusilor. Mai mult decat atat, sugarii nu au facut o forma grava a bolii. Potrivit primelor studii se pare ca noul coronavirus nu se transmite intrauterin de la mama la fat.

In cazul copiilor, coronavirusul nu s-a dovedit la fel de periculos ca in randul adultilor. Pana la data de 24 februarie au fost confirmate 12 cazuri de imbolnaviri cu noul coronavirus la copii.

Cadrele medicale sustin ca in cele mai multe dintre cazuri, viata copiilor nu a fost pusa in pericol. Mai mult decat atat, in urma unui studiu intreprins de o echipa de cadre medicale de la Universitatea Wuhan din China, s-a ajuns la concluzia ca in majoritatea cazurilor de coronavirus la copii, forma bolii a fost una usoara si nu au existat complicatii.

Vezi si: Coronavirus, cum sa te protejezi de infectarea cu Covid-19 . Sfaturi de sanatate publica OFICIALE oferite de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână