Recomandări

Corecția pleoapelor căzute, una dintre intervențiile estetice „cu vechime”. Despre blefaroplastie cu Dr. Daniela Diveică – medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie estetică | Demamici.ro

 Blefaroplastie. Odată cu trecerea timpului, anii își lasă amprenta asupra fizionomiei. Pungile de sub ochi, pleoapele căzute, ridurile de expresie devin din ce în ce mai pronunțate și mai deranjante atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Există metode și intervenții prin care aceste mici defecte pot fi corectate. Despre corecția pleoapelor căzute, una dintre intervențiile estetice „cu vechime”, am discutat cu Dr. Daniela Diveică – medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie estetică.

Ne putem pierde vederea periferică din cauza pleoapelor căzute?

Dr. Daniela Diveică: Da. Nu neapărat vederea periferică, cât mai mult limitarea câmpului vizual. Pacientul va resimți senzația de greutate pe pleoapele superioare.

Ce este ptoza? De ce apare? Cum putem scapă de ea, cum poate fi tratată?

Dr. Daniela Diveică: Ptoza reprezintă căderea țesutului la nivelul pleoapelor superioare. Din păcate, ea nu poate fi prevenită să nu apară deloc. Apare din cauza, să spunem, procesului de îmbătrânire și a forței gravitaționale. Poate fi tratată prin metode chirurgicale sau metode minim invazive în funcție de gradul de ptoză.

În gradele mari de ptoză în care există un exces mare de piele, indicația este intervenția chirurgicală în care se îndepărtează excesul de piele, iar plaga este suturată cu un fir de sutură care va fi îndepărtat la 7 zile.

În cazul în care excesul de piele este mic spre moderat, se poate interveni cu ajutorul laserului care produce o arsură controlată astfel încât pielea este forțată să se strângă. În această procedură nu există sângerare și nu se folosesc fire de sutură.

Ptoza poate apărea la un singur ochi?

Dr. Daniela Diveică: Poate fi diferită ca și exces de piele. Sau poate fi o ptoză congenitală la un singur ochi.

Ce presupune blefaroplastia?

Dr. Daniela Diveică: Blefaroplastia este operația care corectează pleoapele „căzute” și este una din operațiile estetice cu „vechime”, să spunem, se realizează cu succes încă din anii ’70. Rezultatele sunt extrem de mulțumitoare, există cazuri în care doar operația de blefaroplastie și un lifting de sprâncene poate șterge până la 10 ani de pe chip.

Desigur, operația chirurgicală a pleoapelor poate diferi complet de la un pacient la altul, este individualizată. Blefaroplastia poate îmbunătăți enorm estetica feței, corectând pleoapele căzute, „pungile” de sub ochi, prin repozitionarea mușchilor, redistribuirea depozitelor de grăsime și când este cazul excizarea excesului de grăsime.

Intervenția durează 1-2 ore aproximativ, și poate fi realizată cu anestezie locală sau generală.

La această intervenție apelează și bărbați?

Dr. Daniela Diveică: Da. Din ce în ce mai mult.

Pe doamna doctor Daniela Diveică, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie estetică, o puteți găsi la:

Mai multe informații despre proceduri, intervenții, dar și rezultate înainte și după le puteți vedea pe:

Vezi și: Incontinența urinară, o realitate cu care se confruntă multe femei după nașterea naturală. Interviu cu Dr. Daniela Diveică, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie estetică | Demamici.ro

Vezi și: Sânii au de suferit în urma sarcinii și alăptării. Care sunt cele mai bune soluții pentru „repararea” lor? Interviu cu Dr. Daniela Diveică – medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie estetică | Demamici.ro

Vezi și: Labioplastia, în topul preferințelor femeilor. Ce probleme rezolvă această intervenție | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

5 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

2 săptămâni

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni