Știri interne

Copilul minune al crosurilor și-a donat premiul maternității unde s-a născut prematur. Emma are 12 ani și este din Cluj | Demamici.ro

Copilul minune al crosurilor și-a donat premiul maternității unde s-a născut prematur. Emma, o fetiță de 12 ani din Cluj, supranumită de presa locală și „copilul minune al crosurilor”, a înregistrat recent o nouă performanță.

Eleva de clasa a V-a, pasionată de sport și geografie, a câștigat locul III la Crosul SuperEroilor organizat la Cluj și a decis să-și doneze premiul maternității unde s-a născut prematur.

Copilul minune al crosurilor și-a donat premiul maternității unde s-a născut prematur. Emma are 12 ani și este din Cluj

Emma Kerekes are 12 ani și practică sporturi de performanță încă de la vârsta de 6 ani. Mai întâi, părinții au dus-o la înot, iar după această pasiune, a continuat cu ciclism și alergarea.

Tatăl fetei a fost și cel care a inspirat-o să meargă în această direcție. Bărbatul, IT-ist de meserie, a descoperit pasiunea pentru sport în urma cu 10 ani atunci când urmărea cu interes Turul Franței. Acela a fost momentul în care și-a spus: Ce-ar fi să parcurg distanța: Beclean (orașul său natal) – Cluj-Napoca, pe bicicletă? De aici a început totul, potrivit oamenidincluj.ro.

Din acel punct, tatăl și fiica au făcut echipă împreună în timpul liber: el pe două roți, iar Emma alergând pe lângă el.

Emma Kerekes, la 12 ani, luptă pentru podium cot la cot cu sportivii adulți

În 2021, Emma a început să participe la crosuri și după doar un an devenea rivala concurenților adulți la open-uri.

„E foarte bună la anduranță. Acum încercăm să o menajăm și să nu mergem la cursele foarte lungi. Cea mai lungă cursă a avut 15 km, încercăm să mergem la curse de maxim 10 km. Între 5 și 10 km, acestea sunt specialitatea ei”, spune Francisc, tatăl Emmei.

Iar ambiția ei și-a găsit răsunet atât în România, dar și la competițiile desfășurate în străinătate.

„Lumea e șocată când o vede pe podium. Sunt mulți care nu cred că poate să termine așa bine. Eu nu pot să țin ritmul cu ea”, mărturisește tatăl sportivei.

Anul acesta și-a donat premiul maternității unde s-a născut prematur

Copilul minune al crosurilor a bifat o nouă performanță anul acesta, în cadrul Crosului SuperEroilor, unde a urcat pe podium pe cea de-a treia poziție.

Competiția a avut ca scop strângerea de fonduri pentru reabilitarea Clinicii de Obstetrică-Ginecologie „Dominic Stanca” din Cluj-Napoca, acolo unde s-a născut prematur în urmă cu 12 ani.
Mai mult, momentul a fost unul cu atât mai special, cu cât micuța sportivă a concurat chiar cu medicul care a ajutat-o să vină pe lume. Însă acesta nu a reușit să o întreacă.

„Emma s-a născut la Stanca (n.r. – Clinica de Obstetrică-Ginecologie „Dominic Stanca” Cluj-Napoca), după mai multe probleme, prematură. S-a născut la aproape 8 luni. După ce s-a născut a stat două săptămâni la neonatologie la Stanca și atunci am hotărât să doneze premiul câștigat spitalului”, a mai precizat tatăl sportivei.

Vezi și: Gabriel Rusu, șef de promoție cu 10 pe linie, a făcut naveta zilnic spre școală, peste 40 de kilometri pe zi | Demamici.ro

Vezi și: Campion mondial și european la șah la doar 8 ani. Nicolas e din Iași și e de o inteligență sclipitoare | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o săptămână

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 săptămâni

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

2 săptămâni

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

3 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

3 săptămâni