Știri interne

Copilul care s-a înecat cu măr la grădiniță a murit | Demamici.ro

Copilul care s-a înecat cu măr la grădiniță a murit. Copilul de un an și cinci luni s-a stins în spital. Tragedia s-a produs în Oradea! Băiețelul, aflat în stare gravă de câteva zile, după ce s-a înecat cu un măr în timp ce era la grădiniță, a murit. 

Băiețelul a fost internat joi (18.01.2023) în cadrul secției de Anestezie și Terapie Intensivă. „S-a efectuat o bronhoscopie și s-a extras bucata de măr din căile respiratorii ale copilului. În prezent, acesta se află în stare gravă pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean din Oradea”, declara atunci Dr Hadrian Borcea, șeful UPU SMURD Bihor.

„Din păcate, pacientul a decedat înainte de ora 16:00. Am încercat să îl resuscităm, dar nu a mai putut fi salvat”, a declarat marți (n.r. – 23.01.2024) Dr. Florina Berte, medic primar ATI, din cadrul Spitalului Județean Oradea, potrivit Bihoreanul.

„La ora 15:55 a fost declarat decesul”, a declarat Lisa Crăiuț, purtătoarea de cuvânt a unității spitalicești în care cel mic a plecat către îngeri.

Copilul care s-a înecat cu măr la grădiniță a murit. Grădinița la care s-a petrecut cumplitul incident nu are autorizație sau acreditare

Tragicul incident care a dus la moartea copilașului de numai 1 an și 5 luni s-a petrecut la o grădiniță clandestină din Oradea, aceasta nefiind acreditată sau autorizată.

„Această entitate nu se regăsește în rețeaua școlară a unităților de învățământ din județul Bihor, nefiind nici acreditată, nici autorizată. Le recomand părinților să consulte această listă de pe site-ul instituției noastre, pentru a cunoaște unitățile acreditate, atât publice, cât și private”, declara, vinerea trecută, inspectorul școlar general Horea Abrudan pentru Bihoreanul.

În urma incidentului, poliția a declanșat o anchetă pentru vătămare corporală din culpă. Însă, în urma decesului micuțului, cel mai probabil procurorii vor schimba încadrarea juridică a faptei, într-una pedepsită mai aspru de Codul Penal.

Vezi și: Alimente cu risc de înec. Ce să eviți, dar și ce trebuie să faci în cazul unui pericol | Demamici.ro

Vezi și: Un copil de un an și cinci luni, în stare gravă după ce s-a înecat cu măr, la grădiniță | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

5 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni