Copil nenascut, operat in uter, il prinde de deget pe chirurg | Demamici.ro

Joseph Bruner si echipa sa au fost martorii imaginii spectaculoase care a generat un val puternic de reactii incepand cu anul 1999. Echipa medicala de la Universitatea Vanderbilt din Nashville se afla la inceput de drum in ceea ce priveste chirurgia fetala.

Copilasul din fotografie a fost cel de-al 54-lea pacient operat de chirurgii coordonati de Joseph Bruner. Mama micutului era insarcinata in 21 de saptamani in momentul in care a fost supusa interventiei chirurgicale.

I s-a facut cezariana, i s-a scos uterul, iar fatul a fost operat pentru corectarea problemelor. In cazul de fata, copilul a fost diagnosticat intrauterin cu spina bifida, o malformatie congenitala extrem de grava care poate cauza paralizie sau alte probleme grave de sanatate.

In timpul operatiei, fatul de 21 de saptamani l-a prins de deget pe chirurg, implorand parca sa ii salveze viata si multumindu-i in acelasi timp pentru efortul de a-i corecta problemele de sanatate.

Momentul a fost fotografiat, iar imaginea a generat nenumarate controverse de-a lungul timpului. Militantii impotriva avortului au folosit fotografia pentru a genera un puternic impact emotional si pentru a atrage atentia asupra faptului ca un copil aflat la aceasta varsta gestationala este dezvoltat, o fiinta in miniatura care merita iubita si protejata.

Vezi si: Copil nenascut, operat si pus inapoi in uterul mamei, in Marea Britanie | Demamici.ro

Medicul chirurg a inghetat de emotie

Joseph Bruner a marturisit ca acela a fost cel mai emotionant moment trait vreodata si ca din cauza intensitatii sentimentelor a avut cateva momente in care „a inghetat”, a devenit imobil, in sala de operatii. Se pare ca operatia a fost un real succes, iar copilasul a venit pe lume fara alte probleme de sanatate.

Editorii foto au numit aceasta imagine ca „Mana Sperantei” si au declarat ca: „Mâna micuță a fătului de numai 21 de săptămâni iese din uterul mamei în semn de mulțumire doctorului Joseph Bruner pentru darul vieții”.

Astfel de operatii au fost facute cu succes si in Romania. Doctorul Hadi Rahimian este renumit pentru operatiile intrauterine, prima fiind facuta in Bucuresti, in anul 2015.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

13 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni