Copiii nu-si pot ingropa mama rapusa de cancer. Drama sfasietoare la Rovinari | Demamici.ro

Copiii nu-si pot ingropa mama rapusa de cancer. Drama sfasietoare la Rovinari. Copiii unei mame care a pierdut lupta cu cancer nu isi pot conduce pe ultimul drum fiinta care i-a adus pe lume. Cei doi tineri si tatal lor, sotul femeii, sunt in carantina in Ranca intrucat s-au intors din Anglia.

Copiii si sotul voiau sa-si petreaca Pastele acasa, alaturi de mama bolnava. Au calculat inclusiv cele 14 zile pe care trebuiau sa le petreaca in carantina, insa inevitabilul s-a produs, iar femeia a murit marti, 07.04., dupa ce starea de sanatate i s-a agravat brusc.

Narcis Stoian, directorul Directiei de Sanatate Publica Gorj, a solicitat prezenta unui psiholog care sa vorbeasca cu familia, afirmand ca: „Nu se poate face o exceptie si sa plece din carantina.”

Fiica femeii din Rovinari, judetul Gorj, este studenta la „University of Greenwich”, la Facultatea de Relatii Internationale. Rebeca-Denisa a sperat mereu ca mama sa va reusi sa invinga boala. Acum se afla in izolare, fara nicio speranta ca va putea sa isi ia ramas-bun de la mama sa.

Vezi si: Lupta unei mame cu sistemul medical din Romania: „Iertati-ma, pentru ca si eu sunt de vina!” | Demamici.ro

Copiii nu-si pot ingropa mama rapusa de cancer. Drama sfasietoare la Rovinari

In sprijinul familiei indoliate a venit Cristina Lia, presedintele Asociatiei Glasul Sufletului Rovinari. Femeia cere o solutie de la autoritati: „Rebeca este un copil care a crescut sub ochii mei. Mama ei este un om deosebit şi bun. Două persoane care nu îşi pot lua adio una de la alta.

O mamă într-un sicriu rece şi o fiica în izolare. Nimic nu este drept pe lumea asta. Rebeca a fost alături de mama ei şi a sperat până în ultimul moment că mama ei va reuşi să învingă boala. Ştim că legea este lege, dar oare ce lege poate lua asta unui copil. Găsiţi, dragi autorităţi, o soluţie şi oferiţi un strop de alinare.”

In acest caz a fost initiata si o petitie online.

„Scriu aceasta petitie la o ora foarte tarzie, se pare ca uneori este prea tarziu… O mama a murit secerata de un cancer terminal la Spitalul Judeten Tg-Jiu, iar fiica si tatal s-au intors din Anglia pentru a o vedea pentru ultima oara, desi acest lucru le este interzis, fapt datorat Pandemiei si Starii de Urgenta.

Corpul neinsufletit al femeii se afla la Morga Spitalului, ultima granita terestra ce o desparte de fiica coplesita de durere.”

Vezi si: Mesajul dureros al sotiei tanarului suspect de COVID-19 care a murit dupa ce a fost plimbat intre spitale: „Iti multumesc pentru fetita noastra!” VIDEO | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

4 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

6 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

6 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână