Știri interne

Copiii geniali ai României, campioni mondiali la robotică. Au detronat fără probleme echipele rușilor și ale canadienilor | Demamici.ro

Copiii geniali ai României, campioni mondiali la robotică. Au detronat fără probleme echipele rușilor și ale canadienilor. Copiii geniali ai României au fost desemnați campioni internaționali la robotică și au adus, astfel, odată cu acest premiu, nu doar multă cinste, dar și sentimentul că: „Așa, da! Iată că se poate”.

Într-o perioadă tulbure a sistemului de învățâmânt românesc, cu multe reforme și schimbări, dar și sondaje tot mai îngrijorătoare cu rezultatele elevilor la nivel național, iată că, undeva într-un colț al lumii, la distanță de un continent și un ocean de țara noastră, un grup de elevi români reușea să facă performanță și să detroneze orice adversar.

Echipa de robotică a României (AutoVortex) a obținut cel mai mare punctaj la Campionatul Internațional de la Chicago, performanță care a venit imediat după ce elevii români s-au clasat pe locul I și la Campionatul Internațional de Robotică al Rusiei, dar și la Campionatul de Robotică Asia Pacific.

Este pentru prima dată, din 1989, când la competiția de la Chicago, organizată pe pământ american, câștigă echipa altei țări.

Campioni mondiali la robotică

Echipa de robotică a României a fost alcătuită din elevi eminenți din mai multe colțuri ale României.

Mai multe minți geniale, atât de la școlile din București, dar și de la cele din Iași, Găiești sau Voluntari, s-au adunat la un loc și au strălucit din toate punctele de vedere, la competițiile organizate internațional, de unde au plecat cu marele trofeu.

„Noi, de 11 ani, câştigăm locul 1 peste tot în lume. Am fost singura echipă din lume care a reuşit să îi bată pe americani la ei acasă. Cam de atunci s-au stricat lucrurile”, a declarat asist. univ. dr. Ionuţ Panea, antrenorul echipei AutoVortex.

Echipa de Robotică a României este coordonată de asist. univ. dr. Panea Ionuţ Valentin din cadrul Departamentului de Finanţe al Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi mentorată de studentul emerit Ion Rareş Ştefan.

Elevii participanţi au mai fost: Cudrici Dimitrie Sebastian – Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, Cezar Andrei Dunuţă – Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, Brînzan Victor – Şcoala Britanică din Bucureşti, Radu Andrei Laurenţiu – Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” din Găeşti, Grec Carina Gabriela – Colegiul Naţional „Şcoala Centrală” din Bucureşti, Amariei Claudia Catrinel – Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, Vasile Theodor Adrian – Colegiul Naţional „Ion Neculce” din Bucureşti, Iacob Ana Maria – Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, Caraenache Ştefan – Colegiul Naţional „Matei Basarab” din Bucureşti, Ungureanu Radu – Colegiul Tehnic „Petru Maior” din Bucureşti, Milea Răzvan Iacob – Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, Ungureanu Victor Bogdan – Liceul Cronos din Bucureşti, Rusu Luca – Şcoala Americană din Voluntari, Vişoiu Mihnea – Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Melnic Mihai – Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Iaşi.

Vezi și: Copiii care fac cinste României. George Cristian Ardeleanu, al doilea din lume la Fizică, a fost admis la Cambridge | Demamici.ro

Vezi și: Jos pălăria! Licean din Ploiești, medaliat olimpic, acceptat de prestigioasa Universitate Harvard | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână