Copiii cu ADHD. Ce nu-ti va spune niciodata un medic despre aceasta afectiune | Demamici.ro

Copiii cu ADHD. Ce nu-ti va spune niciodata un medic despre aceasta afectiune. Copiii cu ADHD sunt descrisi ca fiind niste copii cu un comportament hiperactiv, greu de stapanit, care se abat de la reguli.

Lipsa capacitatii de concentrare, tendinte dezordonate, vorbit excesiv si o stare permanenta de agitatie sunt alte tipare care intra in acest tip de comportament.

Tulburarea de deficit de atentie si hiperactivitate (ADHD) a intrat in atentia parintilor in anii recenti. Din acest motiv, multi nici nu au luat in serios aceasta afectiune.

„Nu are ADHD, e pur si simplu agitat de la prea mult zahar, prea multa tehnologie si nedisciplinat”, este una dintre mentalitatile frecvent intalnite.

Daca te intrebai de ce nimeni nu vorbea de copiii cu ADHD in urma cu 30 de ani este suficient sa te uiti in jur. Lumea agitata in care traim, in continua miscare, cu numeroase programe tv si internet care sa iti distraga atentia a produs schimbari inclusiv in structura creierului nostru.

Copiii cu ADHD. Ce nu-ti va spune niciodata un medic despre aceasta afectiune

Lumea de afara ne-a transformat copiii, iar cand vine vorba de educatia copiilor, noi trebuie sa ne adaptam odata cu lumea in care traim.

In urma cu 30 de ani, copiii puteau sa-si mentina atentia pe perioade mult mai indelungate de timp. De ce? pentru ca nu aveau atat de multe optiuni. Cine voia sa afle o informatie trebuia sa mearga la biblioteca, sa rasfoiasca prin teancuri de carti. Nu exista Google, care iti ofera totul, la un click distanta.

Avem acces la informatie, comunicam instant, prin mesaje text cu o mana in timp ce cu cealalta facem altceva. Lumea in care traim se misca cu viteza si este departe de a fi plictisitoare. Iata, de ce, si copiii cu ADHD au nevoie de alt tip de stimulente care sa ii mentina atenti.

46415829 – child writing adhd on blackboard. adhd is attention deficit hyperactivity disorder.

Un sistem educational care nu tine pasul cu copiii nostri

Sunt multi profesori dedicati, dar care nu reusesc sa capteze atentia copiilor in clase. Metodologia este, de cele mai multe ori, de vina.

In timp ce copiii de gradinita ar trebui sa isi petreaca timpul afara, explorand si alergand, sunt nevoiti sa stea ore in sir in clase, invatand cifrele si alfabetul. Apoi sunt trimisi acasa, cu teme care le ocupa tot timpul pana la ora de culcarea.

Toate acestea, la varsta la care noi ne murdaream cu noroi, ne cataram in copaci, ne dezvoltam abilitatile fizice si consumam energie.

Chiar si mai tarziu, copiii de azi nu vor avea rabdare sa stea ore in sir in clasa, doar sa-i asculte pe profesori vorbind. E nevoie de mai multa interactivitate.

Copiii cu ADHD nu sunt lipsiti de cei 7 ani de acasa

ADHD este o tulburare reala, tot mai prezenta, in societatea in care traim. Si este important de retinut: copiii cu ADHD nu sunt nedisciplinati. Nu, de cele mai multe ori pot fi niste copii extrem de talentati, dar carora nu li s-a oferit ocazia sa isi manifeste creativitatea intr-un domeniu potrivit.

Este rolul nostru, ca parinti si profesori, sa cream mediul necesar dezvoltarii unui copil, sa le intelegem unicitatea si nevoile lor, astfel incat sa nu se simta stingheri.

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

4 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

4 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

6 zile