Contractiile – cum se simt si cand trebuie sa mergi de urgenta la spital | Demamici.ro

Descriam intr-un articol cum a fost ziua in care am nascut si cum m-am refacut dupa operatia de cezariana. Vorbeam despre faptul ca mi s-au rupt membranele acasa si ca aveam contractii din 10 in 10 minute. Ei bine, viitoarele mamici intreaba cum isi dau seama ca a venit momentul nasterii si cum se simt contractiile. Multa lumea imi spunea ca: „Iti vei da seama cu siguranta cand va veni timpul sa nasti”. Raspunsul nu mi se parea satisfacator, insa acum, uitandu-ma inapoi, realizez ca e foarte greu sa exprimi in cuvinte ce simti in acele momente.

Pentru mine semnul cel mai clar al faptului ca urmeaza nasterea au fost durerile de burta. Simteam dureri asemenatoare celor de la menstruatie, de burta si de spate. A urmat apoi ruperea membranelor, semn care in cazul meu mi-a indicat clar ca urmeaza nasterea. Sunt femei insa carora nu li se „rupe apa” si care intra in travaliu acasa, fara sa aiba dureri prea mari. Oricat de rezistent ar fi corpul lor la durere, la un moment dat contractiile tot se fac simtite si iti dau de inteles ca trebuie sa te prezinti de urgenta la spital.

Cum se simt contractiile?

In primul rand ti se intareste burta, ca in cazul contractiilor pe care le-ai mai simtit de-a lungul sarcinii, acele contractii Braxton-Hicks menite sa-ti pregateasca corpul pentru momentul in care va intra in travaliu. Spre deosebire de acestea, contractiile din timpul travaliului dureaza mai mult, sunt mai puternice si mai apropiate una de alta.

Fiecare femeie reactioneaza diferit la durere, motiv pentru care si perceptia asupra contractiilor difera. Pentru mine, durerea contractiilor de la inceputul travaliului a fost o suma de dureri: durerile din timpul menstruatiei (ziua cea mai crunta, de regula a doua :)) plus dureri de burta ca in cazul unei indigestii grave, plus dureri ca in cazul celei mai puternice febre musculare pe care am avut-o vreodata.

Mare atentie, intre aceste dureri e PLUS, nu SAU. Asadar durerile sunt cumulate. Repet, nu e niciun motiv de panica. Sunt femei care ajung la spital si nasc in 2 ore si nici nu au bagat de seama contractiile de la inceputul travaliului. Ce norocoase!!!

Cand trebuie sa mergi de urgenta la spital

– daca contractiile se succed la intervale regulate
– daca durerile devin tot mai puternice si mai dese indiferent de ce faci
– daca ti se rupe apa (chiar daca nu ai contractii)
– ai scurgere vaginala (apoasa, asemanatoare cu mucusul sau daca contine sange)
– ai o durere constanta si grava

Citeste si:

ADEVARUL DESPRE DURERILE DE DUPA CEZARIANA – RAHIANESTEZIA SI DURERILE DE CAP

BAGAJUL PENTRU MATERNITATE – LISTA COMPLETA CU TOATE LUCRURILE DE CARE AI NEVOIE

 

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână