Mămici și tătici celebri

Chef Richard Abou Zaki are o fetiță de 3 ani și e răsfățata familiei: „La 1 an și jumătate, i-am dat să guste foie-gras. Vrea să guste tot, nu refuză niciun fel de mâncare!” | Demamici.ro

Chef Richard Abou Zaki are o fetiță de 3 ani și e răsfățata familiei: „La 1 an și jumătate, i-am dat să guste foie-gras. Vrea să guste tot, nu refuză niciun fel de mâncare!”. Chef Richard Abou Zaki, unul dintre cei patru jurați de la „Chefi la cuțite”, are o poveste de viață cu adevărat aparte, demnă de scenariul unui film.

La vârsta de 27 de ani, cunoscutul bucătar se poate mândri că a lucrat la câteva restaurante cu stele Michelin din străinătate, a gătit pentru mari personalități ale lumii, printre care Barack Obama, iar în prezent, el deține nu mai puțin de patru restaurante, unul dintre ele fiind premiat cu o stea Michelin.

Chef Richard Abou Zaki, o poveste de viață ca un scenariu de film

În ceea ce privește viața personală, povestea lui este și aici aparte. S-a născut dintr-o mamă româncă și un tată libanez, iar tatăl lui i-a părăsit pe când el era doar un bebeluș, în vârstă de 6 luni.

„Mama mea e româncă, iar tatăl meu e de origine libanez. Ei s-au cunoscut în Cipru, când mama mea era o balerină profesionistă, apoi m-am născut eu. Ei s-au despărțit când aveam 6 luni, iar tatăl meu a plecat în America. Eu am rămas cu mama mea. Cu tata am ținut legătura, vorbeam de 2-3 ori pe an. (…) Eu mi-am dedicat toată viața bucătăriei. Cred că a fost destinul meu să mă fac bucătar”, sunt declarațiile făcute de Richard Abou Zaki, în urmă cu câțiva ani, pe vremea când venise la „Chefi la cuțite” în calitate de concurent în sezonul 11.

Primii ani de viață i-a petrecut la Piatra Neamț, iar ulterior, s-a mutat cu mama lui în Italia. Femeia lucra la o fabrică și ajungea de cele mai multe ori târziu acasă. Acela a fost momentul în care micuțul Richard Abou descoperea pasiunea pentru gătit, care s-a transformat rapid într-un vis măreț.

„Primul lucru pe care l-am făcut cred că a fost o ceafă de porc cu cartofi prăjiți. Așa a început bucătăria pentru mine, ca un joc. Dar mereu i-am spus mamei că vreau să fac din asta o carieră, iar ea m-a susținut întotdeauna”, își amintește el despre anii copilăriei după plecarea în Italia.

Tatăl, bancher în America, i-a spus că nu trebuie în viață să ajungă să servească pe la mese

Dacă mama lui l-a susținut în pasiunea pentru gătit, nu același lucru s-a întâmplat cu tatăl lui. Deși vorbeau rar, fiindcă bărbatul era plecat în America, unde lucra ca bancher, chef Richard Abou Zaki își amintește că tatăl lui nu a crezut că va ajunge să facă bani din gătit.

„De cealaltă parte, era tatăl meu, care locuia în America și pe care l-am văzut de puține ori în viața mea. El, fiind bancher, ar fi vrut să-i calc pe urme. Mi-a spus că nu trebuie să ajung să servesc pe la mese, că asta e o meserie care se face în weekend pentru a-mi plăti studiile”, a mai spus el. Dar în cele din urmă, Richard a decis să se înscrie la un colegiu de bucătari.

Șansa uriașă a venit atunci când a obținut un internship de două luni la Londra, la prestigiosul restaurant Le Gavroche, unde a și rămas ulterior să lucreze.

„Așa a început povestea mea la Londra, la 3 stele Michelin, în echipa lui Michel Roux, unul dintre cei mai mari Chefi din lume.

Era o bucătărie imensă, cu peste 30 de bucătari, iar eu eram ultimul din ultimii. A fost cea mai grea perioadă din viața mea. Opt luni am plâns în fiecare seară și am slăbit zece kilograme, pentru că nu mai puteam să mănânc”.

După un an și jumătate, s-a întors în Italia, la Modena, unde a lucrat ca sous-chef alături de faimosul Massimo Bottura, la Osteria Francescana, un restaurant cu trei stele Michelin, clasat de două ori pe locul 1 în topul celor mai bune 50 de restaurante din lume, potrivit libertatea.ro.

Chef Richard Abou Zaki are o fetiță de 3 ani și e răsfățata familiei. „Fiica mea, Carlotta, a mâncat, la numai 3 ani, în peste 20 de restaurante cu stele Michelin”

În plan personal, lucrurile s-au așezat și aici cu succes.

De 8 ani are o relație iubitoare cu Alessandra, femeia care i-a dăruit un copil și în care și-a găsit sprijinul, în ciuda diferenței de vârstă de 13 ani dintre ei.
Richard și Alexandra au împreună o fetiță, Carlotta, în vârstă de 3 ani.

Micuța s-a bucurat până la această vârstă de numeroase răsfățuri culinare, de care mulți nu au parte nici măcar într-o viață.

„De altfel, fiica mea, Carlotta, a mâncat, la numai 3 ani, în peste 20 de restaurante cu stele Michelin. La 1 an și jumătate, i-am dat să guste foie-gras și e incredibil cum vrea să guste din tot, nu refuză niciun fel de mâncare. Degustatul a devenit chiar o pasiune pentru ea. Sper să își tot cultive acest gust”, a mai spus el.
Succesul profesional vine și cu sacrificii, iar unul dintre regretele celebrului chef este acela că nu reușește să petreacă suficient timp cu fiica lui.

De viața de tată mă bucur mai puțin decât mi-aș dori, din păcate, pentru că munca îmi consumă mult timp. Ăsta e marele meu regret, că nu o pot vedea pe Carlotta, pas cu pas, cum crește, dar tot ce fac este și pentru ea. Sper să îi las ceva în viața asta, pentru că acum am o adrenalină extraordinară, o dorință de muncă, de a realiza lucruri”, a declarat Chef Abou Zaki.

Richard Abou Zaki deține patru restaurante în Italia, pe care le gestionează de la distanță, unul dintre ele având și o stea Michelin pe care a primit-o la doar 8 luni de la deschidere.

„Toată viața mi-a plăcut să am provocări, asta m-a făcut mereu să mă dezvolt. Să fiu în juriu la Chefi la Cuțite este pentru mine o oportunitate extraordinară de a transmite pasiunea pe care eu o am pentru bucătărie și de a inspira oamenii pasionați de acest domeniu. În fiecare zi vreau și simt nevoia să învăț ceva nou și sunt bucuros că asta se va întâmpla alături de atât de mulți oameni pasionați de bucătărie.

Eu am o foame de viață, de a face lucruri, pe care vreau să o transmit și celorlalți. Am pornit de la 5 angajați, acum coordonez o echipă de 45 și tot ce am realizat are la bază această bucurie de a face lucruri. Sper să deschid o ușă spre o nouă perspectivă asupra bucătăriei, o bucătărie dinamică și contemporană”, a declarat Chef Richard Abou Zaki.

Richard Abou Zaki și colegii lui de breaslă, Orlando Zaharia, Ștefan Popescu și Alexandru Sautner sunt noii jurați de la „Chefi la cuțite” și cei care îi vor întâmpina pe concurenții sezonului 13.

Vezi și: Cum a început povestea de iubire dintre Irina și Răzvan Fodor? S-au căsătorit în 2010 și au împreună o fetiță de 11 ani | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

5 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni