Cel mai mic bebeluș din lume s-a născut cu greutatea unui măr. Fetița a fost externată după 13 luni de spitalizare | Demamici.ro

Cel mai mic bebeluș din lume s-a născut cu greutatea unui măr. Fetița a fost externată după 13 luni de spitalizare. Un nou record mondial a fost stabilit într-un spital din Singapore. În unitatea spitalicească a venit pe lume Kwek Yu Xuan, o fetiță care a cântărit la naștere 212 grame și a avut 24 centimetri lungime.

Micuța supraviețuitoare s-a născut la 25 de săptămâni de sarcină, printr-o cezariană de urgență. Tensiunea arterială a mamei crescuse atât de mult încât punea în pericol atât viața ei, cât și a bebelușului din burtică. Medicii au decis să nu mai aștepte și să aducă fetița pe lume. În spitalul Universitar din Singapore, bebelușii care vin pe lume cu aproximativ 4 luni înainte de termen au o rată de supraviețuire de 70%, informează BBC.

„După 22 de ani de asistenţă medicală, nu am văzut un nou-născut atât de mic” , a declarat Zhang Suhe, asistentă medicală în secţia de neonatologie.

Părinții: Kwek Wee Liang şi Wong Mei Ling, în vârstă de 35 de ani, din Singapore, au fost luați prin surprindere de nașterea prematură. Mama nu se aștepta la complicații, cu atât mai mult cu cât cea mică este al doilea său copil. Primul, un băiețel acum în vârstă de 4 ani, a fost adus pe lume la termen, după o sarcină fără complicații.

„Nu mă aşteptam să nasc atât de repede şi am fost foarte îngrijorați că Yu Xuan s-a născut atât de mică, dar, din cauza stării mele, nu am avut de ales. Sperăm doar că va continua să crească și să fie sănătoasă”, a declarat mama fetiței, potrivit sursei citate.

Kwek Yu Xuan are afecțiuni pulmonare cronice și necesită asistență cu oxigen pentru a putea respira, însă micuța reușește să se întoarcă singură de pe o parte pe alta. Fetița cântărește în prezent 6,3 kg, iar medicii sunt optimiști în ceea ce privește dezvoltarea sa.

Kwek Yu Xuan a devenit oficial cel mai mic bebeluș din lume, depășind recordul de 245 grame, greutate cu care a venit pe lume o fetiță din Statele Unite ale Americii, în 2018.

Cel mai mic bebelus din lume s-a nascut cu 245 de grame. La 5 luni, fetita a fost externata din spital

Cand bebelusa Saybie a venit pe lume la spitalul „Sharp Mary Birch Hospital” din California, Statele Unite ale Americii, cantarul pentru nou-nascuti abia s-a miscat. Cantarea doar 245 de grame si nu era doar cel mai mic bebelus venit pe lume in unitatea medicala, ci in intreaga lume.

Saybie nu era mai mare decat un hamster, iar „Tiniest Baby Registry” de la Universitatea din Iowa a consemnat-o drept cel mai mic copil nascut vreodata. La 5 luni dupa nastere, fetita a fost externata din spital si a putut fi luata acasa pentru a creste in sanul familiei.

Vezi si: Cel mai mic bebelus din lume s-a nascut cu 245 de grame. La 5 luni, fetita a fost externata din spital. Cum arata VIDEO | Demamici.ro

Vezi si: Cel mai mic bebelus din lume a avut la nastere 268 de grame. Cum arata acum baietelul | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni