Știri externe

Caz extrem de rar: o mămică a născut gemeni chiar în același moment | Demamici.ro

Un caz extrem de rar i-a luat prin surprindere până și pe medicii dintr-un spital din Marea Britanie. Bebeluși gemeni s-au născut chiar în același moment!

Diane McLaren a avut surpriza vieții sale când gemenii Molly și Micky s-au născut simultan, în urma aceleași contracții. Evenimentul rar s-a petrecut la University Hospital Wishaw din Marea Britanie, scrie dailyrecord.co.uk.

Micuții Molly și Micky McLaren s-au născut amândoi natural la ora 11:53 pe 27 aprilie – așa cum este confirmat în certificatele lor de naștere.

Atât mămica, cât și echipa medicală se așteptau ca bebelușii să vină pe lume unul după altul, așa cum este obișnuit în cazul gemenilor. Însă, după o contracție puternică, ambii bebeluși și-au făcut apariția în același timp – Molly cu capul și Micky cu picioarele.

Caz extrem de rar: o mămică a născut gemeni chiar în același moment

„Am împins cu putere, crezând că Micky era blocat. Dar când am terminat, echipa medicală era în șoc. Ambii copii sunt aici, acum, mi-au spus. Am fost uluită. Ce vreți să spuneți cu asta? Am întrebat. Fetița avea un picior vânăt și o parte a gambei, până la genunchi, iar băiețelul era complet vânăt de la gât în sus din cauza poziției în care se afla cu piciorul presat asupra lui. Dar ambii erau bine, sănătoși”, a declarat Diane.

La aproximativ 12 săptămâni de la naștere, cei doi bebeluși se dezvoltă în mod sănătos. Molly a avut o greutate la naștere de 2,5 kg, în timp ce Micky avea puțin peste 3 kg.

„Au fost medici și asistente care veneau din toate colțurile spitalului pentru a-i întâlni pe gemenii celebri pentru că auziseră despre cum au venit pe lume și doreau să-i vadă cu ochii lor.”, a mai spus mămica.

Vezi și: Sarcină rară cu tripleți identici: „Astfel de copii se nasc o dată la 200 de milioane de cazuri” | Demamici.ro

Vezi și: Cei mai prematuri gemeni din lume au intrat în Cartea Recordurilor. S-au născut la 22 de săptămâni de sarcină cântărind împreună nici 750 de grame | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

4 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni