Cauza morții celor doi frățiori din Iași – primele rezultate ale necropsiilor. Directorul IML Iași: „Este o substanță cu o toxicitate foarte mare!” | Demamici.ro

Cauza morții celor doi frățiori din Iași – primele rezultate ale necropsiilor. Directorul IML Iași: „Este o substanță cu o toxicitate foarte mare!” Sâmbătă a fost zi neagră în comuna Coarnele Caprei din județul Iași. Doi frățiori de 1 an jumătate și 3 ani au murit fulgerător, la câteva ore distanță unul de celălalt.

Despre moartea micuților se știa că a fost cauzată de o substanță foarte periculoasă, iar presupunerile inițiale au fost că cei mici s-au intoxicat după ce au mâncat struguri tratați. Mama copiilor, Roxana Bughiuș, le-a declarat anchetatorilor că băieții au consumat struguri vineri seară, iar sâmbătă li s-a făcut rău.

Cauza morții celor doi frățiori din Iași – primele rezultate ale necropsiilor

Trupurile frățiorilor au fost depuse la Institutul de Medicină Legală în vederea efectuarii necropsiilor. Astăzi, in urma primelor analize, medicii legiști au stabilit că substanța cu care s-au intoxicat cei mici este una cu o toxicitate foarte mare, deocamdată necunoscută.

Cadrele medicale au declarat că este foarte puțin probabil ca acea substanță să fie una de stropit via și că, cel mai probabil, moartea micuților a fost cauzată de un pesticid, probabil otravă pentru șoareci. De asemenea este posibil ca substanța să fi intrat în corpul copiilor fie pe cale digestivă, fie inhalatorie. Medicii nu au stabilit încă acest lucru.

„După ce am găsit în urma necropsiilor, după foile de observaţie, după istoric, este vorba despre o intoxicaţie. Este cu siguranţă o substanţă cu toxicitate foarte mare, un pesticid, posibil să fie o otravă pentru şoareci, rozătoare, avem nişte căi să ne dăm seama, dar încă nu am ajuns acolo, vom căuta în continuare.

Nu este ceva de stropit via, cu siguranţă, garantez pentru asta, substanţele folosite în acest scop au toxicitate foarte slabă, nu pot să dea decât simptomatologie digestivă, nu deces. Este posibil şi să fie o cale de pătrundere inhalatorie şi nu digestivă, iar asta va face lucrurile foarte greu de stabilit”, a precizat prof. dr. Diana Bulgaru-Iliescu, director al IML Iaşi, potrivit Ziarul de Iași.

Determinarea exactă a substanței care a cauzat moartea copiilor va fi un proces de durată.

Doi frați din Cornele Caprei, de 1 an jumătate și 3 ani, au murit sâmbătă – firul evenimentelor din ziua tragică

Doi frați de 1 an jumătate și 3 ani au murit după ce au mâncat struguri stropiți. Gabriel avea doar 1 an și jumătate, însă viața i s-a curmat brusc. Se pare că micuțul, fratele acestuia de 3 ani și mama au mâncat struguri stropiți, fără a-i spăla înainte. Copilul de 3 ani, a ajuns inițial la spital, unde s-a stins, iar mama a avut și ea nevoie de îngrijiri medicale.

Tragedia a avut loc în satul Coarnele Caprei, Iași. Copiii au mâncat struguri din curtea casei vineri. Sâmbătă, după 24 de ore, starea micuților s-a înrăutățit. Potrivit BZIcei mici își dădeau ochii peste cap, simțeau că nu mai au aer și strigau disperați după apă.

Mama Roxana a alertat serviciul de ambulanță. Femeia le-a spus medicilor că micuții ar fi mâncat boabe de struguri din grădină. Când echipajul a ajuns la fața locului, Gabriel, băiețelul de 1 an jumătate se afla în stop cardio-respirator. 45 de minute s-au chinuit medicii să-l readucă la viață, însă efortul lor a fost în zadar. Decesul băiețelului a fost pronunțat chiar în curtea casei.

Fratele lui Gabriel, 3 ani, era în viață, însă manifesta o stare accentuată de somnolență, era confuz cu midriază bilaterală. Copilul a fost internat la Spitalul Sf. Maria din Iași. Medicii au bănuit că cei doi copii au fost intoxicați cu organofosforice, însă anchetatorii consideră morțile celor doi copii suspecte până la efectuarea necropsiei.

La doar câteva ore distanță după moartea lui Gabriel, băiețelel de 3 ani s-a stins și el pe un pat din Spitalul Sf. Maria din Iași în urma unui stop cardio-respirator.

Roxana și Valentin Bughiuș, părinții copiilor, și-au petrecut mulți ani lucrând în străinătate. De un an mama și băieții s-au întors în țara pentru a supraveghea renovarea casei pe care Roxana o primise moștenire de la tatăl său.

Vezi si: Frățiorii din Iași, uciși de otrava pentru șoareci împrăștiată prin casă VIDEO | Demamici.ro

Vezi si: Tatăl celor doi frățiori, despre ultimele clipe de viață ale copiilor: „Vomitau, nu aveau febră, dar transpirau” | Demamici.ro

Vezi si: Doi frați de 1 an jumătate și 3 ani au murit după ce au mâncat struguri stropiți | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

15 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni