Bebelusul la 11 luni. Jocul devine una dintre lui activitatile preferate | Demamici.ro

Bebelusul tau are aproape un an! Bebelusul la 11 luni incepe sa devina tot mai independent si curios de lumea inconjuratoare.

Functiile motorii se imbunatatesc, iar micutii vor incepe sa manipuleze ei obiectele. Iata ce trebuie sa stie orice mamica despre bebelusul la aceasta varsta.

Bebelusul la 11 luni, tot mai aproape de primii pasi

Daca bebelusul tau nu a facut pana acum primii pasi, acum este momentul! Pe zi ce trece, devin maestri la rostogoliri, catarat, aplecari sau cazaturi. Primii pasi pot veni mai devreme sau mai tarziu pentru fiecare copil.

Daca nu au facut pana acum primii pasi, unii copii vor astepta chiar si pana la varsta de 16 luni, deci nu este niciun motiv de ingrijorare.

Jocul, una dintre activitatile preferate

Bebelusul la 11 luni descopera noi moduri interesante de a se juca. Aceasta activitate il va ajuta in dezvoltarea lui. De aceea, este important sa ii pui la dispozitie jucariile necesare care sa il stimuleze.

Copilul la varsta de 11 luni va fi tot mai interesat sa manipuleze anumite obiecte. Va incepe sa apuce jucariile, sa le arunce sau sa le stranga in anumite recipiente.

Sunt recomandate la aceasta varsta cartile si lectura. Alege pentru copil carti de lectura cat mai colorate, cu ilustratii, care ii atrag atentia. Fa-ti un obicei sa ii citesti zilnic si sa-i faci cunostinta cu diverse personaje.

Specialistii recomanda sa renuntati la suzeta

In jurul varstei de 11 luni, este ideal sa incepeti sa renuntati la suzeta. Specialistii avertizeaza: cu cat amanati momentul, cu atat va fi mai dificil pentru bebelus.

Limbajul este si el ceva mai strident acum. Bebelusul la 11 luni pronunta deja „ma-ma”, „ta-ta”, „da-da” sau incep sa invete sa faca cu mana si sa spuna „pa-pa”. Uneori, copilul va spune anumite cuvinte doar pe jumatate.

Bebelusul la 11 luni si orele de somn

In acest interval, copilul ar trebui sa doarma intre 12 si 16 ore pe zi. In realitate, el va dormi ceva mai putin.

Bebelusul va deveni mai agitat, din cauza anxietatii de separare. Ii va fi tot mai greu sa se linisteasca singur. Multi parinti vor alege, astfel, sa doarma cu bebelusul langa ei, in pat.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o zi

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână