Știri externe

Băiețelul bolnav de leucemie, îngrijit de surioara mai mare, s-a vindecat. Acum e sănătos și merge școală | Demamici.ro

Băiețelul bolnav de leucemie, îngrijit de surioara mai mare, s-a vindecat. Acum e sănătos și merge școală. Este povestea cu un început trist, dar cu un final plin de speranță a unui unui copil diagnosticat cu leucemie. Trupul firav al lui Beckett Burge a răspuns favorabil la tratament, iar după doi ani de la începerea lui, băiețelul a scăpat în mod oficial de cancer. Povestea lui de succes vina ca o gură de aer proaspăt, ca o luminiță de la capătul tunelului pentru părinții și copilașii greu încercați, chinuiți de boli mistuitoare.

Beckett Burge avea doar 2 ani atunci când medicii i-au dat un verdict crunt: leucemie. La data de 25 aprilie 2018, băiatul a fost diagnosticat cu leucemie limfoblastică, iar de acolo a început cea mai grea perioadă pentru el, dar și pentru familia lui.

A avut-o în permanență pe sora lui alături, pe atunci în vârstă de 4 ani. Fetița l-a privit confuză pe frățiorul ei cum se chinuia să meargă, cum obosea atunci când se jucau și, în zilele lungi petrecute în spital, i-a devenit unicul prieten.

Kaitlin Burge, mama lui Beckett, a postat o fotografie peste măsură de emoționantă, din perioada în care micuțul ei venea la spital să facă chimioterapie. Corpul firav al băiețelului de doar doi ani, în timp se stă deasupra vasului de WC, după o ședință de chimioterapie, iar sora lui îl mângâie, a avut un impact uriaș în rândul oamenilor. Fotografia a devenit virală în mediul online.

„L-am văzut pe singurul meu fiu trecând prin atâtea lucruri și încă zâmbește. Am văzut-o pe dulcea mea Aubrey trecând printr-o perioadă dificilă din viața ei și devenind atât de independentă. Și-a văzut cel mai bun prieten/frate într-o stare pe care nici o soră nu ar trebui să o experimenteze.”, povestea mama copiilor.

Băiețelul bolnav de leucemie, îngrijit de surioara mai mare, s-a vindecat. Acum e sănătos și merge școală

După aproape 4 ani de suferințe, Beckett a reușit să învingă cancerul și să-și reia momentele firești și frumoase ale copilăriei, de unde le abandonase. Băiatul, acum în vârstă de 4 ani, a terminat tratamentul și a început școala.

„Se simte grozav, a terminat cu tratamentul și s-a întors la școală, în prezent în clasa întâi”.

Ultima ședință de chimioterapie a avut loc la data de 8 august 2021, iar starea lui de sănătate este una foarte bună. Micuțul Beckett își găsește încă puterea să zâmbească, iar sora lui Audrey i-a rămas alături și acum, la fel cum o făcea și în spital.

Legătura lor de frate-soră a devenit și mai puternică odată cu încercările bolii și nimic nu pare să-i despartă.

Leucemia limfoblastică, cancer al măduvei

Leucemie limfoblastică este un cancer al măduvei (miezul spongios al oaselor, cel care produce celulele sângelui). Afecțiunea apare la aproximativ 1 din 1000 de copii, cu vârste de până la 19 ani, deși incidența cazurilor este mai mare în cazul copiilor mai mici de 10 ani. În leucemie, celulele albe se divid haotic și incontrolabil, obstrucționând celulele normale în fluxul sanguin. Așadar, celulele albe nu mai pot ajuta corpul să lupte împotriva infecțiilor.

Leucemia se tratează prin chimioterapie și radioretapie, iar rata de supraviețuire a copiilor care urmează tratamentul este de 70%.

Semne și simptome:

  • letargie, slăbiciune, paloare, ameţeală
  • dureri de spate, picioare şi încheieturi, dureri de cap, probleme la stat în picioare sau mers
  • vânătăi care apar prea uşor, sângerări neobişnuite, sângerări frecvente ale nasului, sângerări ale gingiilor, petechii (puncte roşii pe piele)
  • infecţii repetate, frecvente
  • febră care durează mai multe zile
  • lipsa poftei de mâncare, pierdere de greutate
  • ganglioni limfatici umflaţi, stomac balonat sau dur, ficat sau splină umflate
  • transporaţie nocturnă
  • nervozitate

Vezi si: Isi ingrijeste fratiorul bolnav de leucemie, dar nu stie ca e pe moarte | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni