Știri

Băiețel de 3 ani, internat în cadrul secției de Chirurgie Plastică a Spitalului „Grigore Alexandrescu”, doarme pe podeaua salonului din cauza căldurii insuportabile VIDEO | Demamici.ro

Băiețel de 3 ani, internat în cadrul secției de Chirurgie Plastică a Spitalului „Grigore Alexandrescu”, doarme pe podeaua salonului din cauza căldurii insuportabile. Construit în 2006, în centrul Capitalei, aproape de Piața Victoriei, spitalul nu este dotat corespunzător cu un lucru esențial pentru confortul și buna recuperare a pacienților internați aici: sistem de ventilație.

Din cauza căldurii greu de suportat, un băiețel de trei ani a ajuns să doarmă pe linoleumul rece din salon. În somn, se ridică instinctiv din pat, și își caută un loc unde să simtă chiar și un pic de răcoare. Publicația libertatea.ro relatează povestea copilului care a fost internat la spitalul Grigore Alexandrescu, cel mai mare spital pediatric din țară. Fotografiile au fost surprinse chiar de către un angajat al spitalului.

Se întâmpla la început de iulie, atunci când temperaturile de afară depășeau pragul de 35 de grade Celsius.

Familia băiatului a venit cu el la spital, iar micuțul a fost internat pentru 4 zile în cadrul secției de chirurgie plastică și reparatorie, în urma unei operații chirurgicale ce a presupus o grefă de piele la o mână.
Unul dintre angajații spitalului a asistat la o scenă care l-a lăsat fără cuvinte. În perioada de recuperare post-operatorie, copilul dormea pe jos în salon. Din cauza căldurii.

„Uneori, când intram în salon, la băiat, îl găseam dormind pe jos. Din cauza căldurii insuportabile din cameră, copilul pleca din pat și se ducea instinctiv și se culca pe podeaua rece”, a descris situația un cadru medical, sub anonimat.

Fotografiile cu micuțul dormind pe linoleumul din salon au fost surprinse de același cadru medical al spitalului care a preferat, din motive evidente, să rămână sub anonimat.

Din aceleași explicații redate de sursa anonimă, reiese că cel mai mare spital pediatric din țară nu este dotat cu aparate de aer condiționat în salone, ci doar pe holuri. Uneori, se lasă ușile la saloane deschise, pentru a intra aer rece și la pacienți, de pe hol.

„Cred că se ajunge și la temperaturi de 30 de grade, deoarece nici ferestrele nu sunt dotate cu storuri sau draperii. Aer condiționat este doar pe hol. Dar dacă deschizi ușa salonului pentru a-l răcori, riști să iasă pacientul minor afară, că pe copii îi ții mai greu”, a mai spus angajatul spitalului.

Băiețelul surprins în fotografii se afla internat cu mama lui în salonul spitalului. În prima fotografie, copilul este surprins undeva în colțul încăperii, dormind încovoiat jos. O altă fotografie, realizată în altă zi, îl înfățișează pe copil tot în timpul somnului, de data aceasta lângă pat și având un prosop așezat sub el.

Din fericire, băiețelul nu s-a confruntat cu grave probleme de sănătate și între timp a fost și externat. Însă nu toți au parte de același noroc:

„Avem cazuri grave, cu arsuri pe suprafețe mari, care nu se pot ridica din pat și e extrem, extrem de cald”, a explicat medicul.

Doctorul Alexandru Ulici, managerul Spitalului de Pediatrie „Grigore Alexandrescu” a infirmat inițial fotografiile dezvăluite presei, iar ulterior a explicat de ce secția de arși nu este dotată cu un sistem de climatizare centralizat, care să regleze temperatura, dar care să și sterilizeze aerul:

„Nu avem cum să montăm un astfel de sistem centralizat într-o clădire făcută în 2006. Dacă aș face acest lucru, s-ar pierde 30% din suprafață. Unu din două saloane ar dispărea. Noua clădire, al cărei proiect este gata, este prevăzută cu un astfel de sistem, dotat cu filtre UV și alte modalități de sterilizare a aerului.”

sursa foto: libertatea.ro

Vezi și: Lupta unei mame cu sistemul medical din Romania: „Iertati-ma, pentru ca si eu sunt de vina!” | Demamici.ro

Vezi și: Iubirea de mamă nu cunoaște limite. O româncă a studiat la Harvard ca să-și poată salva fetița bolnavă: „Copilul meu a avut nevoie de îngrijiri medicale pe care nu le-a putut primi în țara ei” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână