Știri externe

Băiatul de 12 ani, aflat în moarte cerebrală, a fost deconectat de la aparate în ciuda tuturor eforturilor părinților de a-l menține în viață | Demamici.ro

Băiatul de 12 ani, aflat în moarte cerebrală, a fost deconectat de la aparate în ciuda tuturor eforturilor părinților de a-l menține în viață. Durere cumplită! Lui Archie Battersbee, băiețelul de 12 ani aflat în moarte cerebrală, i s-au oprit aparatele de susținere a vieții, la ora 10:00 (12:00, ora României). Lupta părinților lui Archie Battersbee cu justiția a eșuat, iar băiețelul aflat în moarte cerebrală în urma unei provocări online a fost deconectat de la aparate, scrie presa din Marea Britanie.

Părinții săi au depus, joi, o cerere la Înalta Curte pentru a-l muta într-un centru de îngrijire, însă apelul le-a fost respins. Preşedintele Curţii, sesizat miercuri printr-o procedură de urgenţă, a decis „să nu pronunţe măsura provizorie solicitată” şi să declare neadmisibile nemulţumirile reclamanţilor”, anunţă într-un comunicat CEDO, cu sediul la Strasbourg.

„Suntem complet dezamăgiți, nu avem niciun drept cu privire la copilul nostru. E dezgustător”, a declarat mama băiatului.

Familia sa a fost informată că îngrijirile vor fi restrase, sâmbătă, la ora 10:00 (ora 12:00 – ora României) Un purtător de cuvânt al Centrului juridic creştin, care susţine efortul juridic al familiei, a declarat agenţiei de presă PA: „Toate căile legale au fost epuizate. Familia este devastată şi petrece timp preţios cu Archie”.

„I s-a oprit medicatia la ora 10 dimineața, statisticile lui au rămas stabile până la două ore mai târziu, când au scos ventilația. Nu există absolut nimic demn în a privi un membru al familiei sau un copil sufocându-se. Sperăm ca nicio familie să nu fie nevoită să treacă prin ceea ce am trecut noi. Este barbar”, a declarat Ella Rose Carter, logodnica fratelui mai mare al lui Archie, Tom, vorbind în numele familiei.

Archie Battersbee a fost în comă din luna aprilie

În vârstă de 12 ani, Archie Battersbee a fost menţinut în comă, într-un spital din Londra, din aprile. El era considerat de către medici în moarte cerebrală, iar justiţia britanică a autorizat spitalul, la jumătatea lui iulie, să pună capăt îngrijirilor care-l menţin în viaţă.

Archie Battersbee a fost găsit inconştient acasă, pe data de 7 aprilie și nu şi-a mai recăpătat cunoştinţa de atunci. Mama sa, Hollie Dance, spune că el ar fi participat la o provocare online care consta în a-şi ţine respiraţia până la leşin. Ea consideră că oprirea îngrijirilor este o hotărâre de ocruzime extraordinară”.

Părinții au făcut tot posibilul pentru a-l ține pe copil în viață, ajungând inclusiv până la CEDO și la ONU cu stăruințele lor, însă demersurile lor au eșuat iar băiețelor lor a fost deconectat de la aparetele de susținere a vieții.

Sursa foto: Facebook

Vezi și: Un băiețel de 5 ani a murit pe loc după ce a băut apă rece pe caniculă. Ce spun medicii | Demamici.ro

Vezi și: Un băiețel de 4 ani a murit în timpul unei lecții de înot. Copilul nu și-a dorit să intre în apă în acea zi: „Și dacă mă înec?” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână