Avortul, interzis prin lege din momentul in care se aud bataile inimii fatului | Demamici.ro

Senatorii americani au votat cea mai restrictiva lege anti avort, iar femeile din toata lumea sunt furioase.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 25 de voturi la 6, avortul devenind imposibil in majoritatea cazurilor, inclusiv in cele de viol si incest.

Potrivit The Guardian, cei 25 de barbati care au votat pentru legea ce pedepseste cu pana la 99 de ani de inchisoare medicii care fac avorturi sunt barbati republicani, de culoare alba.

Insa pentru a intra in vigoare, legea trebuie sa fie semnata de guvernatoarea statului Kay Ivey, care inca nu a facut nicio declaratie in acest sens.

Avortul va putea fi permis numai in cazul in care sanatatea femeii este pusa in pericol, fiind singura exceptie.

Alabama nu este singurul stat care a votat o asemenea lege. Si Georgia a adoptat in decursul saptamanii trecute o lege restrictiva impotriva avortului.

Guvernatorul Georgiei a promulgat legea prin care femeilor din statul american li se interzice sa faca avort din momentul in care bataile inimii fatului pot fi detectate.

Inca sunt dezbateri in acest sens, fiindca bataile inimii copilului nu pot fi auzite in a sasea saptamana de sarcina, mai ales ca multe femei nici nu stiu ca sunt insarcinate in acel stadiu, multe din ele descoperind sarcina dupa 2 sau 3 luni.

Guvernatorul republican Brian Kemp a semnat textul, fiind unul dintre cele mai restrictive din tara, in pofida amenintarii de boicot din partea mai multor vedete de seama de la Hollywood.

Ben Stiller, Alec Baldwin, Alyssa Milano si multi altii au transmis intr-o scrisoare deschisa ca nu vor mai putea lucra „cu constiinta impacata” in statul Georgia daca legea va fi promulgata. Georgia este un loc extrem de popular pentru producerea de filme.

„Ii aparam pe inocenti, pe vulnerabili, pe cei care nu pot vorbi pentru ei insisi”, s-a aparat guvernatorul, punandu-si semnatura pe text, care va intra in vigoare in ianuarie 2020 si prevede totusi exceptii pentru cazurile de viol, incest sau risc pentru viata mamei.

In Kentucky si Mississippi au existat texte similare adoptate care au fost blocate de tribunale, fiind foarte posibil ca si in Georgia sa se intample acelasi lucru.

Organizatia de aparare a drepturilor civice a anuntat ca va sesiza justitia, iar daca judecatorii federali vor bloca textul, statul Georgia va face recurs pentru a se ajunge la Curtea Suprema.

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână