Asociația „Dăruiește Viață”, strângere de fonduri pentru refacerea totală a spitalului de copii Marie Curie | Demamici.ro

Asociația „Dăruiește Viață”, strângere de fonduri pentru refacerea totală a spitalului de copii Marie Curie. Spitalul de copii Marie Curie din București ar putea fi refăcut în totalitate, iar fiecare dintre noi putem contribui, puțin câte puțin, la reconstruirea lui.

Asociatia „Dăruieşte Viață” lansează un nou apel de strângere de fonduri. Este vorba de ridicarea unei noi clădiri, dar și pentru renovarea celei existente.

Inițiativa a devenit cunoscută în spațiul online prin apelul #noifacemunspital.
Proiectul a beneficiat şi de sprijinul trupei „Metallica”, cea care a oferit drepturile de folosire a melodiei „The Unforgiven” pentru spotul de promovare.

Spitalul Marie Curie din Capitală a rămas de ani buni un loc gri, lipsit de culoare, o temniță pentru copiii bolnavi.

Asociația „Dăruiește Viață”, strângere de fonduri pentru refacerea totală a spitalului de copii Marie Curie

„Eu sper ca oamenii mari să înţeleagă că copiii trebuie ajutaţi, pentru că fără ei nu putem să avem un viitor mai bun. Eu aş pune în acest spital o sală de jocuri şi foarte multe aparate cu dulciuri, bomboane”, a declarat un copil pentru stirileprotv.ro

Părinții sunt de părere că este foarte greu să rămâi optimist atunci când intri în actuala clădire a spitalului pentru copii.

Ceva să îi scoată din starea aia, să uite, să le distragă atenţia de la ce se întâmplă cu ei. Foarte multe lipsesc în momentul de față acolo, în spital”.

Un proiect ambițios, dar care ar putea să schimbe vieți

Deși proiectul de construire a noului spital este unul extrem de ambițios, fondatoarele Asociației „Dăruiește Viață” nu se dau bătute.

„O să construim o a doua clădire care va fi conectată cu această primă clădire, într-un L, cu un buget similar, probabil că vom ajunge la 18-20 de milioane de euro construcţia, plus dotările, urmând ca la final să consolidăm şi să renovăm clădirea veche, pe care o vom transforma într-o clădire destinată cazării părinţilor, spaţii de învăţare”, spune Oana Gheorghiu, fondatoare a Asociației „Dăruiește Viață”.

Carmen Uscatu, fondatoare a Asociației „Dăruiește Viață”: „Când spunem „noi facem un spital”, ne gândim mult dincolo de această clădire. Presupune că noi ne vom ocupa inclusiv de trainingul medicilor şi al personalului medical, este o viziune pe termen lung”.

„Dăruieşte Viaţă” a construit deja o clădire, în curtea Spitalului Marie Curie, cu ajutorul a sute de mii de oameni şi mii de companii şi a renovat mai multe secţii ale spitalului.

Cei care vor să ajute pot dona prin sms la 8864 cu textul spital, online, cu cardul sau prin transfer.

Vezi si: PEDITEL 1791: Eroi de la distanta pentru parinti si copii | Demamici.ro

Vezi si: Serviciu medical de asistenta pediatrica GRATUITA, prin telefon, in regim non-stop. Peditel Romania | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

7 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

7 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână