Asa arata cu adevarat canalele de lapte? Fotografia a devenit virala | Demamici.ro

Ca proaspete mamici ne gandim adesea cum arata canalele galactofore prin care curge laptele matern. O fotografie in care se presupune ca sunt ilustrate canalele de lapte a devenit virala, starnind sute de mii de reactii in mediul virtual. In imagine canalele galactofore arata ca doua flori, iar Twitter-ul a innebunit.

„Mi-am dat seama ca nu am vazut niciodata o fotografie cu sistemul muscular feminin. Nu-mi imaginam ca asa arata canalele galactofore”, este mesajul care publicat pe Twitter a declansat nebunia din online, facand fotografia virala.

„La inceput am crezut ca cineva a pus flori pe sani de dragul artei. Acum am impresia ca un extraterestu ciudat locuieste in interiorul corpului meu si e terifiant”, a scris o femeie al carui tweet a fost apreciat de 23.000 de ori.

Cum arata de fapt glanda mamara

Sanul este format din glanda mamara propriu-zisa impreuna cu stroma conjuctiv-adipoasa si pielea de invelis.

Acinii formeaza un lobul, iar un grup de lobuli un lob glandular. Ductele lactifere se deschid prin intermediul sinusurilor lactifere la nivelul mamelonului. Lobulii au o dispozitie radiara.

Cum se produce laptele matern

In perioada sarcinii, sanii se pregatesc pentru alaptarea nou-nascutului imediat dupa nastere. In momentul in care bebelusul este adus pe lume, schimbarea hormonala care are loc la nivelul corpului matern face ca sistemul neuro-endocrin sa raspunda cererii de a produce lapte si de a schimba compozitia si cantitatea de lapte produsa astfel incat nevoile copilului sa fie indeplinite.

Sanii sunt pregatiti sa produca lapte inca din saptamana a 16-a de sarcina, iar unele femei experimenteaza secretia de colostru. Studiile spun ca laptele ar trebui sa vina la 30-40 de ore de la nastere, insa majoritatea femeilor simt senzatia de plenitudine in sani undeva la 2-3 zile dupa ce-si aduc copiii pe lume.

Beneficiile laptelui matern, precum si multiplele utilizari ale acestuia sunt incontestabile. Organizatia Mondiala de Sanatate recomanda alaptarea exclusiva la san a copiilor pana la 6 luni si continuarea alaptarii pana la cel putin doi ani.

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

3 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

4 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

5 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

5 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână