Alina Sorescu si-a spus parerea despre vaccinare. Postarea ei a adunat mii de comentarii | Demamici.ro

Intr-o Romanie in care rata de vaccinare scade de la o zi la alta, Alina Sorescu a facut un apel pe contul sau de Facebook. Artista si-a exprimat parerea pro-vaccinare si i-a indemnat pe prietenii virtuali spre informare, astfel incat copiii sa se poata dezvolta intr-un mediu mai sigur, ferit de boli.

„Am o relatie apropiata cu doctorita pediatru a fetelor mele si am incredere deplina atunci cand imi spune ca e timpul unui nou vaccin. Vreau sa fiu linistita si nu vreau sa risc ca ele sa contracteze vreo boala devastatoare. Fetitele mele au toate vaccinurile obligatorii facute la timp, la care se adauga si cele din schema optionala.

Dezvoltarea cu succes a unui vaccin presuspune cel putin 10 ani de cercetare si investitii de sute de milioane de euro. Aprobarea unui nou vaccin dureaza intre 12 si 18 luni, la care se adauga un proces complex de productie care poate dura pana la 2 ani.

In Romania s-a inregistrat o scadere vizibila a ratei de vaccinare (sub 95%, rata recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii). E din pacate una dintre cele 10 amenintari majore la adresa sanatatii.

Vaccinarea este una dintre cele mai importate teme din domeniul sanatatii si cred ca este responsabilitatea fiecaruia dintre noi sa ne informam corect, sa vorbim cu specialistii si sa luam decizii informate. Avem vaccinarea printre temele prioritare in domeniul sanatatii. Cu fiecare dintre noi informatia poate ajunge mai departe”, a scris Alina Sorescu pe contul sau de socializare.

Postarea sa pro-vaccinare a starnit mii de reactii si de comentarii. Mai mult decat atat, persoanele s-au impartit in doua tabere pro si anti-vaccinare, iar polemicile s-au desfasurat in sute de comentarii.

In Romania, vaccinarea este recomandata, dar nu obligatorie, pentru orice vaccin. Obligativitatea de vaccinare a copiilor inainte de a a se inrola la scoala a fost propusa, insa din cauza disensiunilor sociale si a protestelor din partea antivaccinistilor, legea s-a blocat in Parlamentul Romaniei.

Alina Sorescu s-a casatorit cu Alexandru Ciucu in 2010

Alina Sorescu s-a nascut pe 14 iulie 1986. Cantareata s-a casatorit cu designer-ul Alexandru Ciucu pe 12 septembrie 2010. Impreuna au doua fetite: Carolina care a venit pe lume in 2014 si Ana Raisa, nascuta pe 20 aprilie 2016.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână