Sarcina

Anemia in sarcina. Cum iti dai seama daca ai anemie | Demamici.ro

Anemia in sarcina in randul gravidelor este frecvent intalnita, iar daca nu ai o alimentatie bogata in nutrienti vei ajunge sa te simti slabita.

Acest lucru are de-a face cu volumul de sange al corpului, care incepe sa creasca cu 50% in timpul sarcinii. Din acest motiv, este nevoie de mult mai mult fier pentru a produce o cantitate crescuta de hemoglobina.

De asemenea, fierul in sarcina este esential pentru producerea hemoglobinei, proteina din compozitia globulelor rosii care transporta oxigenul catre celule.

Anemia devine cu atat mai severa cu cat sarcina este multipla, daca sarcinile se succed la perioade scurte de timp sau daca fluxul menstrual dinainte de sarcina a fost abundent.

Trebuie sa stii ca pentru a evita anemia in sarcina trebuie sa absorbi o cantitate de 27 mg pe zi de fier, fata de 18, necesarul unei femei care nu este insarcinata.

Vezi si: Ce analize sunt necesare in sarcina | Demamici.ro

Anemia in sarcina. Cum stiu daca am sau nu anemie

Sarcina vine la pachet si cu numeroase alte simptome si stari, inclusiv de moleseala si de slabiciune. Din acest motiv, este greu sa iti dai seama daca anemia reprezinta cu adevarat o problema in cazul tau sau pur si simplu aceste sunt simptomele firesti ale sarcinii.

In general, daca suferi de o forma usoara de anemie nu vei prezenta niciun simptom sau va fi foarte greu sa iti dai seama ca are de-a face cu anemia.

Daca anemia in sarcina este mai severa, poti observa urmatoarele: oboseala, slabiciune, paloare a tenului, la nivelul unghiilor, buzelor sau pleoapelor, cresterea ritmului cardiac, palpitatii, tulburari respiratorii.

Unele studiile au demonstrat o legatura intre anemia severa prin deficit de fier si pofta pentru anumite substante non-alimentare cum ar fi: gheata, hartia sau argila, o conditie care se numeste pica.

Anemia in sarcina poate fi identificata cel mai usor printr-un consult la medicul tau obstetrician. El va recomanda efectuarea unei hemograme, inca de la prima consultatie prenatala, care permite determinarea hematocritului.

Acesta masoara procentul de celule rosii din plasma, dar si a hemoglobinei din sange. Rezultatele analizelor vor fi interpretate de medicul care iti monitorizeaza sarcina. El va decide daca ai nevoie de tratament sau nu.

Vezi si: Trombofilia in sarcina. Ce efecte are asupra mamei si a fatului | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni