Probioticele sunt bacterii intestinale a căror prezență asigură sănătatea sistemului digestiv și susțin sistemul imunitar, în ansamblu. Vestea bună este că există alimente bogate în probiotice naturale pentru copii, care funcționează ca o gazdă a acestor bacterii vii, și pe care cei mici ar trebui să le consume mai des.
Cuprins:
Mai jos am enumerat o serie de astfel de alimente. Este recomandat să cumpărați versiunea organică a tuturor acestor alimente, pentru beneficii maxime pentru copiii voștri.
Unul dintre cele mai bune alimente cu probiotice naturale este iaurtul cu culturi vii, în special cel făcut în casă. Căutați brandurile cu lapte de capră, care au fost infuzate cu forme suplimentare de probiotice, cum ar fi lactobacillus sau acidophilus. Laptele de capră și brânza au un conținut bogat în probiotice precum thermophillus, bifudus, bulgaricus și acidophilus. Asigurați-vă că citiți lista ingredientelor, deoarece nu toate tipurile de iaurt se prepară la fel. Multe branduri populare folosesc sirop de porumb bogat în fructoză, îndulcitori artificiali și arome artificiale, fiind un echivalent al înghețatei.
Asemănător cu iaurtul, acest produs lactat fermentat este o combinație unică de lapte și grăunțe fermentate de chefir. Cu un conținut bogat de bacterii lactobacilli și bifidus, chefirul este o sursă importantă și de antioxidanți. Căutați versiunea organică a acestuia sau preparați-l acasă, cu ciupercă de chefir.
Varza murată este, nu numai extrem de bogată în culturi sănătoase vii, ci ajută și la reducerea simptomelor alergiilor. Varza murată are, de asemenea, un conținut bogat de vitamine B, A, E și C.
Nu toate probioticele din farfurie pot supraviețui călătoriei prin stomac și prin intestine. Dar unele cercetări au descoperită că anumite tulpini din brânzeturi moi fermentate, cum ar fi brânza brie, sunt suficient de rezistente pentru a face față acestei „călătorii”. Brânza poate acționa astfel ca un purtător al probioticelor.
Atunci când doriți să folosiți murăturile ca alimente cu probiotice naturale, alegeți tipurile fermentate natural, în cazul cărora nu a fost utilizat oțet în procesul de murare. O soluție pe bază de sare de mare și apă alimentează creșterea bacteriilor bune și poate da murăturilor unele beneficii digestive.
Sursă:
Era o zi ca oricare alta. Stăteam în fața calculatorului, mirată de vremea instabilă de…
Veștile bune la matematică se amplifică în echipă! În ARENA de joc CampioMATE. Elevii-jucători și…
Mommy brain. Creierul se schimbă în timpul sarcinii - un nou studiu analizează „creierul de…
Primul festival internațional de dans incluziv și dans-terapie din țară - spațiu de acceptare și…
Microchimerismul fetal sau despre fenomenul prin care celulele copilului rămân în corpul mamei chiar și…
Ce părere au părinții despre sistemul de învățământ românesc? Rezultatele studiului Novakid, prezentate într-un webinar…