Alegerea caruciorului! Care sunt principalele greseli pe care le fac parintii cand aleg carutul pentru cei mici

Alegerea caruciorului! De ce sa eviti carucioarele masive, cu roti mari

Ca orice viitori parinti grijulii, si noi am trecut printr-o ampla perioada de informare inainte de a trece la achizitionarea caruciorului pentru Clara. Ne-am plimbat pe la faimoasele targuri pentru bebelusi, dar cea mai mare parte a timpului ne-am petrecut-o cautand online. Tot ce tine de grupuri si zeci de site-uri, totul a trecut prin fata ochilor nostri. Nu aveam de unde sa stiu atunci ca nu-mi „montasem” filtrele potrivite cautarii si ca in locul unui carucior „dragut” ar fi trebuit sa aleg unul practic. Ei, omul din greseli invata, asa ca daca nu am reusit eu sa aleg cea mai buna varianta, poate va pot convinge pe voi sa fiti mai atenti la anumite detalii.

Noi am ales varianta 3 in 1 Nexxo de la Krausman, un carucior frumos, cu piele ecologica. Am citit, inainte sa-l cumparam, toate indicatiile despre el pe site: cadru de 5 kg, piese dehusabile, husa pentru insecte si pentu ploaie, aparatori pentru picioare, ce mai, ni se parea perfect.

Am fost chiar sa-l vedem si live intr-un mall din Bucuresti. Eu cu burta la gura, Alex cu mine, am plimbat amandoi carutul gol prin magazin sa ne convingem ca e varianta cea mai buna. Incantati nevoie mare am scos rapid din buznar si am bifat si carutul de pe lista cumparaturilor pentru bebe.

Am fost foarte incantata de alegerea facuta pana cand a venit Clara pe lume si Alex s-a reintors la munca. In momentul in care am vrut s-o scot singura afara mi-am dat seama ca alegerea facuta nu a fost una deloc inspirata. Cadrul carutului o fi avand el 5 kg, dar cu landou si cu copil in el greutatea crestea considerabil. Nu aveam nicio sansa sa cobor carutul singura pe cele cateva scari de la lift pana in fata bloclui.

Ce sa va mai spun despre faptul ca la bloc avem un lift unde cu greu incap 2 slabanogi, apai eu si un carut cu ditamai rotile de Jeep. Cu chiu cu vai am reusit sa intru in lift, tragandu-mi burta si tinandu-mi respiratia cat am coborat cele 4 etaje. Din prima clipa am blestemat rotile gigantice si m-am intrebat ce mi-a trebuit mie mastodontul asta atat de greu de manevrat? Uite asa timp de 4 luni plimbarile mele si ale Clarei au fost mult mai scurte decat mi-as fi dorit pentru ca trebuia sa-l asteptam pe Alex de la munca pentru a ne cobori frumusetea de carucior.

Alegerea caruciorului! Experienta mea cu un carucior 3 in 1

De parca nu ar fi fost suficienti nervii pe care alegerea proasta mi-i facuse, caruciorul a venit „la pachet” cu o defectiune tehnica. De cate ori ridicam manerul una dintre roti o lua singura „la fuga”. Si uite asa cu tot cu cezariana si copil de cateva saptamani in carut, trebuia sa ma aplec, sa tin cu-o mana carutul si cu una sa ma chinui sa nimeresc gaura din care tocmai iesise roata buclucasa. Cu siguranta vecinii de plimbare ne stiau deja nu dupa frumusetea caruciorului, ci ca „aaaa, parca dumneavoastra va tot pica roata de la carut”. „Daaa, avem o problema cu el”, raspundeam timid, rosie pana la urechi.

Asa am ajuns sa evit bordurile si orice groapa ca nu cumva frumusetea de carucior sa-si piarda rotile. Din fericire problema s-a rezolvat intr-un weekend cand Alex si-a facut timp sa mearga cu el la garantie. Cei de la Krausman au fost foarte draguti si au remediat defectiunea pe loc.

Mandretea mea de fata a avut o problema cu landoul inca de la inceput. Asa se face ca in primele 2 luni ne stia tot cartierul cand ieseam la plimbare, nu dupa frumusetea carutului, ci dupa urletele necontenite. Am renuntat rapid la landou si am inceput s-o scot la plimbare in scoica, cea de-a doua piesa care se atasa pe cadru. A stat mult mai bine pentru ca era mai ridicata si putea sa vada cate ceva, insa plimbarile lungi in scoica nu sunt recomandate din cauza pozitiei mai putin confortabila in care sta coloana.

Nici pentru scoica nu a facut o pasiune, iar de pe la 3 luni jumatate am trecut pe partea sport, lasata pana aproape de orizontala. Nici varianta asta nu i-a convenit domnisoarei „moft”, motiv pentru care de la 4 luni m-am orientat spre sistem si am renuntat la plimbarile obositoare in carut.

Daca ar fi sa fac din nou o alegere in privinta carutului as merge pe unul sport care se lasa complet la orizontala si poate fi folosit de la nastere. As alege cele mai mici roti posibile si cel mai usor cadru. Urmeaza in curand sa facem o noua achizitie de carut. Promit sa va ofer un feedback si-n acest caz.

Vezi si: GHID IN ALEGEREA CARUTULUI

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni