Mămici și tătici celebri

Adda a devenit mamă la 24 de ani, deși medicii nu îi dădeau șanse: „Mi-au spus că nu am cum să rămân însărcinată natural din cauza unor probleme la ovare” | Demamici.ro

Adda a devenit mamă la 24 de ani, deși medicii nu îi dădeau șanse. Cântăreața Adda, una dintre cele mai apreciate artiste de la noi, este și o mamă dedicată.
Artista în vârstă de 31 de ani are un băiețel pe care îl consideră una dintre cele mai mari binecuvântări ale vieții sale.

Și chiar așa a și fost.

Vestea că va deveni mamă a luat-o prin surprindere pe cântăreță în urmă cu 8 ani, mai ales că anumite probleme de sănătate i-ar fi putut fi potrivnice, în acest sens.
Într-un interviu pentru viva.ro, Adda a mărturisit că maternitatea a fost o adevărată surpriză pentru ea atunci când a venit.

Adda a devenit mamă la 24 de ani, deși medicii nu îi dădeau șanse

„Am fost luați prin surprindere, mai ales că mie mi-au spus mulți medici că nu o să am cum să rămân însărcinată natural, din cauza unor probleme la ovare. Dar uite că ne-a binecuvântat Dumnezeu! Eram foarte tineri amândoi, dar am învățat împreună ce înseamnă să fim părinți și învățam și acum, în fiecare zi. Și mă bucur atât de tare că acum Alex e mare și avem o relație de prietenie foarte deschisă. Cred că suntem niște părinți destul de mișto. Suntem o familie unită și ne iubim din toată inima.”, a declarat artista.

Adda visează la al doilea copil, însă o nouă afecțiune o împiedică să ia în calcul o a doua sarcină: „Boala se transmite de la mamă la făt”

Adda a reușit să devină mamă, înainte ca o altă afecțiune severă să o împiedice să-și vadă acest vis devenit realitate.

Este vorba de botelioza (Boala Lyme), un diagnostic cu care se confruntă de mai bine de 2 ani și care i-a dat viața peste cap.
Artista a umblat de la un medic la altul, în căutarea unui diagnostic corect, în primă fază, apoi tratamente dificile și o stare de anxietate cauzată de simptomele neplăcute ale afecțiunii.

„Teoretic, orice femeie ar trebui să se testeze înainte să rămână însărcinată. Pentru că anticorpii se transmit la făt. Însă eu, de exemplu, având în vedere că sunt pe tratament, aș putea să rămân însărcinată, că e safe pentru copil. Însă e riscant pentru mine, deoarece corpul meu nu e refăcut complet”, a mai spus Adda pentru viva.ro.

Inițial s-a vorbit despre boala artistei ca fiind o boală transmisă de țânțari sau căpușe, însă ulterior, Adda a aflat că borelioza este și o boală congenitală, pe care, în cazul ei, a luat-o de la mamă.

„La analiză e o proteină specifică mușcăturii. La mine a ieșit negativă. Eu nu am luat-o prin mușcătură. Se transmite de la mamă la făt, am luat-o congenital, nu am știut. Am aflat că are și ea, m-a pus doctorul să o testez și a ieșit pozitiv. Poți să o ai toată viața, să ai anticorpii, dar sistemul tău imunitar să fie puternic și să trăiești cu ea liniștit. Și bunicii noștri de la țară, care mergeau pe câmp, au fost mușcați și au avut, dar fără simptome. La fel și copiii lor… Dar nepoții care sunt stresați, mânâncă totul procesat, stau în poluare, o manifestă. Eu nu sunt doctor, nu-s de specialitate, dar mi-e ciudă că nu se fac campanii de informare, că dormim în bocanci”, declara artista în urmă cu un an.

Boala Lyme sau Borelioza este cea mai frecventă afecțiune cauzată de căpușe, atât din Europa, cât și din Statele Unite ale Americii. Boala este transmisă de căpușele din genul Ixodes care sunt purtătoare ale bacteriei Borrelia burgdorferi. Cu cât a trecut mai mult timp de la mușcătura de căpușă, iar insecta nu a fost descoperită, cu atât crește riscul infectării. O persoană poate fi contaminată dacă căpușa purtătoare a bacteriei Borrelia burgdorferi a rămas înfiptă în corp mai mult de 17 ore. Infecția se transmite și prin sânge, de la mamă la făt, la nivel placentar.

Primul caz raportat de transmitere materno-fetală a bolii Lyme a fost în 1985, al unei gravide cu borelioză care a născut un făt cu multiple malformaţii cardiovasculare. În 1987 a fost descris încă un caz la o femeie în vârstă de 24 de ani cu boală Lyme netratată, în primul trimestru de sarcină, şi care a născut la termen un făt mort. Agentul etiologic, Borrelia burgdorferi, a fost evidenţiat la nivelul ficatului fetal.

Adda are un băiețel în vârstă de 7 ani care este pasionat de fotbal

Dacă problemele de sănătate au ținut-o departe de scenă în ultimii ani, artista și-a dedicat tot timpul recuperării, dar și fiului ei.

Alex, minunea din viața ei, are acum 7 ani și e un copil energic, pasionat de sport și care face parte deja dintr-o echipă de fotbal pentru juniori. Mămica Adda își susține și însoțește fiul la fiecare meci, dar și în turnee.

„Să-i tineți pumnii lui Alex! Suntem în deplasare. De mâine începe turneul de fotbal. Până atunci, ne distram un pic și ne bucuram de culorile toamnei!”, scria Adda pe pagina ei de Instagram în urmă cu câteva zile.

Vezi și: Adda si Catalin Rizea, in postura de parinti! Cat de frumos este baietelul lor, Alexandru | Demamici.ro

Vezi și: Adda, avertisment pentru toți părinții cu privire la pericolul căpușelor: „Stropiți curțile! Verificați-vă copiii” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

14 ore

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o săptămână

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 săptămâni

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

2 săptămâni

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

3 săptămâni