Înțărcarea

Academia Americană de Pediatrie recomandă alăptarea până la vârsta de doi ani și peste. Beneficii pentru mamă și pentru copil | Demamici.ro

Academia Americană de Pediatrie recomandă alăptarea până la vârsta de doi ani și peste. AAP și-a modificat recomandările în ceea ce privește perioada de alăptare. Dacă inițial pediatrii americani recomandau alăptarea până la un an și peste, acum încurajează alăptarea până la vârsta de doi ani și după împlinirea acesteia.

„AAP sprijină continuarea alăptării, în paralel cu alimente complementare adecvate introduse la aproximativ 6 luni, atâta timp cât mama și copilul doresc, până la vârsta de doi ani sau peste. Aceste recomandări sunt congruente cu cele ale Organizației Mondiale a Sănătății” se arată în luarea de poziție publicată în urmă cu câteva zile. (Meek și Noble, 2022, p. 71), potrivit inbratelamami.ro.

Mulți cred că dacă un copil merge, vorbește și este capabil să se hrănească singur, nu ar mai trebui să fie alăptat. Poate să fie inconfortabil pentru mame să alăpteze sub privirile critice ale celor din jur, iar din această cauză multe dintre ele renunță la alăptare.

Fiecare mămică ar trebui să-și asculte inima și să facă așa cum simte. Nu există studii din care să rezulte că alăptarea prelungită poate face rău copilului sau mamelor, dimpotrivă, se cunosc multe avantaje care ajută atât copilul, cât și mama, scrie healthline.com.

Alăptarea după vârsta de doi ani. Beneficiile alăptării prelungite

1. Laptele matern oferă nutrienți pentru copil, chiar și la vârste înaintate, precum proteine, calciu, grăsimi, vitamina A, etc.

2. Ajută sistemul imunitar

3. Mamele sunt și ele mai sănătoase: cele care alăptează un timp îndelungat reduc riscul de cancer de sân, ovarian și endometrial

4. Ajută la dezvoltarea creierului copilului

5. Ajută la calmarea și liniștirea copilului

6. Reduce nivelul de stres la mame

7. Se știe deja că laptele matern este cel mai bun lapte pe care îl poți oferi copilului, însă cele care alăptează un timp îndelungat nu mai sunt nevoite să schimbe formula de lapte sau să treacă la laptele de vacă, conform kidshealth.org.

Alăptarea după vârsta de doi ani. În țările europene și în SUA sânul este legat mai mult de sexualitate, de aceea alăptatul, mai ales la vârste mai mari, este un act taboo. Academia Americană de Pediatrie sfătuiește alăptarea în primii doi ani de viață și continuarea acesteia atâta timp cât dorește mama și copilul.

În Africa, în Guinea-Bissau, vârsta medie de alăptare este de 22,6 luni. În India mamele își alăptează copiii până la vârsta de 3 ani în mod frecvent.

Nu există o limită superioară a perioadei de alăptare întrucât niciun studiu nu a dovedit vreun efect advers – din punctul de vedere al dezvoltării fizice şi emoţionale – asupra copilului.

Vezi și: De la lacrimi și răni, la peste 3 ani de alăptare. Povestea mea | Demamici.ro

Vezi si: Sfaturi pentru o alăptare de succes de la Anca Bălășoiu, moașă licențiată. Interviu exclusiv | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o zi

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână